Άψογο Renault R5 Turbo 2 Evo σε δημοπρασία

Το Renault R5 Turbo 2 Evo, για πολλούς αποτελεί την επιτομή των σπορ αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1980 και για κάποιους ανεκπλήρωτο όνειρο και απωθημένο. Πλέον όμως, μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όποιον που το επιθυμεί πραγματικά και αυτό γιατί βρίσκεται σε δημοπρασία.

Δείτε ακόμη: Πλέον έχουμε και αυτοκίνητα από…τα Lidl

Το Renault R5 Turbo 2 Evo που βλέπουμε εδώ δημοπρατείται στο site «bring a trailer» όπως μπορείτε να δείτε εδώ και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά είναι το Νο 49 από τα 200 που κατασκευάστηκαν. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σε άψογη κατάσταση, με το αμάξωμά του στο εργοστασιακό μαύρο χρώμα του και τις εργοστασιακές ζάντες του. Το 1.4 λτ. τούρμπο μοτέρ του αποδίδει 160 ίππους και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος (που δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά) χάριζε στο γαλλικό hothatch 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. και τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα. Το κιβώτιό του είναι πεντάρι χειροκίνητο.

Επιδόσεις που εκείνη την εποχή παρέπεμπαν σε σούπερκαρ και για αυτό εξάλλου όταν οι Γάλλοι αναφέρονταν σε αυτό έλεγαν πως «αν η Ferrari έφτιαχνε hothatch τότε θα ήταν σαν το Renault 5 Turbo 2».

Όσον αφορά στο εσωτερικό του και αυτό είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τόσο τα πλαστικά του όσο και η μπεζ επένδυση είναι αψεγάδιαστα. Το ίδιο ισχύει και για τα καθίσματα που δείχνουν να μην έχουν καθόλου φθορά.

Διαβάστε επίσης: Προς πώληση Ford Focus RS500 με μόλις 20 χλμ.

Το εικονιζόμενο γαλλικό hot hatch έχει διανύσει συνολικά στη ζωή του 22.072 χλμ. και τη στιγμή αυτή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η τιμή του έχει φτάσει στα 47.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store