Aston Martin DBX: Με 550 ίππους & εκρηκτικές επιδόσεις!(+video)

Πριν την επίσημη παρουσίαση του εκρηκτικού SUV της Aston Martin, η βρετανική μάρκα φροντίζει να μας δίνει τις τελευταίες πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη του μοντέλου!

Το πρώτο SUV της Aston Martin, η DBX, βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών εξέλιξης με την μάρκα να αναφέρει πως η DBX, θα είναι ένα ολοκληρωμένο SUV, το οποίο εκτός από τις εκρηκτικές επιδόσεις, θα προσφέρει και εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

Δείτε ακόμα: Έχετε δει αυτό το Aston Martin στην Ελλάδα;

Η Aston Martin ανακοίνωσε πως κάτω από το καπό της DBX, θα υπάρχει ένας twin-turbo, 8κύλινδρος κινητήρας, χωρητικότητας 4 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα αγγίζει τους 550 ίππους και η ροπή τα 700 Nm, με την τελική να «σκαρφαλώνει» στα 290 χλμ./ώρα, νούμερο που την αναγάγει ως ένας από τα ταχύτερα SUV παραγωγής. Για την ιστορία ο εν λόγω κινητήρας χρησιμοποιείται ήδη από τις Vantage και DB11 V8, αλλά στο SUV έχει την υψηλότερη απόδοση. Όπως δήλωσε κι ο επικεφαλής μηχανικός της Aston Martin, Matt Becker, «Έχουμε συγκεντρώσει την δουλειά μας, ώστε να προσφέρουμε ένα SUV το οποίο θα έχει μοναδικές επιδόσεις, αλλά θα είναι και ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Διαβάστε επίσης: Η νέα και συλλεκτική Aston Martin του James Bond

Ενδεικτικό του πόσο καλοστημένη είναι η DBX, κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Nürburgring, η DBX είχε ταχύτητες εισόδου στις στροφές της «Πράσινης Κόλασης» επιπέδου Vantage, ενώ εκπληκτικές ήταν και οι επιδόσεις φρεναρίσματος, σημειώνοντας συνολικό χρόνο κάτω από 8 λεπτά.

Απολαύστε στο βίντεο παρακάτω την μελωδία του 8κύλινδρου κινητήρα!

Get it on Google Play Download on the App Store