Αστυνομία κρατούσε 122 αυτοκίνητα για παράνομο αγώνα

Οι οδηγοί 122 συνολικά σπορ αυτοκινήτων κρατήθηκαν «όμηροι» της γερμανικής αστυνομίας στον αυτοκινητόδρομο Α20 στην περιοχή Fuchsberg (λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Νυρεμβέργη). Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας τα αυτοκίνητα αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία γιατί υπήρχαν υποψίες ότι κάνουν παράνομους αγώνες ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο.

Διαβάστε ακόμη: Κλέφτες σήκωσαν 124 ζαντολάστιχα από αντιπροσωπεία

Ο αυτοκινητόδρομος Α20 δεν έχει στο μεγαλύτερο μέρος του όριο ταχύτητας, αλλά βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στο δρόμο, βάζοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς. Ένας δημοσιογράφος ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα είχαν νορβηγικές πινακίδες, ενώ έφεραν την επιγραφή «Eurorally». Η προγραμματισμένη διαδρομή ήταν από το Όσλο έως την Πράγα, συνολικής απόστασης άνω των 400 χιλιομέτρων. Μάλιστα, αναφέρεται ότι όσοι συμμετείχαν στο Eurorally πλήρωσαν για το ταξίδι έως και 799 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το Eurorally ήταν πιθανώς ένας παράνομος αγώνας αυτοκινήτων και έγινε έλεγχος σε όλους τους οδηγούς των αυτοκινήτων που συμμετείχαν. Κατά μήκος του δρόμου τους παρακολουθούσε η ομοσπονδιακή αστυνομία, καθώς και δύο ελικόπτερα. Κάποια αυτοκίνητα τα μάζεψε η αστυνομία με γερανούς και άλλα αφέθηκαν ελεύθερα στους κατόχους τους.

Διαβάστε ακόμη: Η τέχνη της οδήγησης σε συνθήκες καταδίωξης! (+video)

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store