Αστυνομικοί σπάνε παράθυρα και τον πετάνε έξω (+video)

Είναι μια πραγματικότητα ότι η παρεμβατικότητα της Αστυνομίας στην Ελλάδα (με την τρανή εξαίρεση των ΜΑΤ) χαρακτηρίζεται από ηπιότητα. Δεν θα συναντήσουμε συχνά φαινόμενα χρήσης βίας ή κατάχρησης εξουσίας. Στις Η.Π.Α. αντίθετα τα πράγματα είναι κομματάκι διαφορετικά, όπως διαπίστωσε ένα ζευγάρι στο New Mexico που δεν πειθάρχησε στις υποδείξεις των οργάνων της τάξης.

Δείτε ακόμα: Έρευνα: οι γυναίκες «δίνουν» περισσότερες φορές για δίπλωμα

Η έκβαση του όλου περιστατικού κατέληξε στο σπάσιμο του παραθύρου του οδηγού, στο κόψιμο της ζώνης ασφαλείας και στην βίαιη εξαγωγή του Phillip Page από το αυτοκίνητό του μετά τις κραυγές της συνοδηγού, Angela Fisher-Herrara. Με μια πρώτη ανάγνωση ο Page βρέθηκε να εισπράττει «ψιλές» και να διατρέχει κίνδυνο κατάγματος στο χέρι -σύμφωνα με τις φωνές και τις μετέπειτα καταγγελίες της Herrara- δίχως λόγο κι αφορμή. Στα 45 δευτερόλεπτα που τράβηξε η Fisher-Herrara, ακούμε τον Page να λέει πως οι αστυνομικοί δεν του έχουν ζητήσει ούτε το δίπλωμα. Οι οποίοι αστυνομικοί εν συνεχεία του φωνάζουν να κατεβάσει το παράθυρο και τελικά να το σπάνε, τραβώντας έξω τον οδηγό.

Διαβάστε επίσης: «Παράβαση της εβδομάδας» από την Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας του New Mexico, του Ελληνοαμερικανού Pete Kassetas, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο καθώς οι δυο επιβάτες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας (κάτι που προφανώς έκαναν αφού τους έκαναν σήμα να σταματήσουν). Επί ένα τέταρτο ζητούσαν από τον Page να κατεβάσει το παράθυρο, ενώ τον προειδοποίησαν πάνω από 8 φορές πως σε διαφορετική περίπτωση θα σπάσουν το τζάμι και θα τον κατεβάσουν από το αμάξι. Συμπληρώνει δε πως αρνήθηκε να δείξει ταυτότητα 14 φορές. Ο Κασσέτας (για να ομιλήσουμε ελληνικά) ήταν κατηγορηματικός: «συμπαραστέκομαι και στηρίζω τους άνδρες μου. Τα πλάνα δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο την πραγματική έκβαση του συμβάντος. Δεν έσπασαν το παράθυρο, ούτε τον πέταξαν έξω από το αυτοκίνητο γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, αλλά γιατί δεν συμμορφώθηκε. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ακολουθούσε τις εντολές των αστυνομικών».

Get it on Google Play Download on the App Store