Ασύγκριτο Suzuki Vitara 3.6 V6 330 ίππων

Το πρώτο Suzuki Vitara φέρνει θύμησες από τα πρώιμα στάδια των SUV, όντας το σκληροτράχηλο αντίπαλο δέος του Toyota RAV4. Η ανοιχτή έκδοση, δε, είναι γεμάτη με καλοκαιρινές αναμνήσεις, παρεΐστικες φωτογραφίες και ανέμελες στιγμές.

Μεγάλο ρόλο σε αυτές τις χαρωπές εικόνες έπαιζε ο ατμοσφαιρικός 1.600αρης κινητήρας, ο οποίος απέδιδε 90 ίππους και δεν επέτρεπε την ανάπτυξη ρυθμού πέραν χαλαρής βόλτας. Σε κάποιες αγορές βέβαια ήταν διαθέσιμος και ο 2λιτρος V6 των 150 ίππων. Αυτό που βλέπουμε είναι μεν V6, αλλά κάτω από το καπό δεν έχει τον κινητήρα της Suzuki. Στη θέση του συναντάμε τον ατμοσφαιρικό των 3.6 λίτρων της βασικής Chevrolet Camaro! Η απόδοση φτάνει τους 330 ίππους και τα 376 Nm, απολαμβάνοντας τη συνδρομή φίλτρου ελευθέρας, μεγαλύτερου ψυγείου και νέας εξάτμισης, χωρίς καταλύτες.

Το κατακόκκινο Geo Tracker, όπως κυκλοφορούσε το Vitara στις Η.Π.Α., στέλνει την ισχύ σε όλους τους τροχούς μέσω του 6τάχυτου χειροκίνητου της Camaro και νέων διαφορικών. Άλλες μετατροπές αφορούν στα νέα εμπρός φανάρια, που πλέον φιλοξενούν λαμπτήρες LED, τις 17άρες ζάντες από Dodge Ram, το καινούργιο soft top και στο εσωτερικό, ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής. Το αυτοκίνητο δημοπρατήθηκε πριν λίγες μέρες, με 9.950 μίλια (16.000 χλμ.) στο κοντέρ, και η ανώτερη τιμή που έπιασε, διαμορφώθηκε στις 14.250 δολάρια (12.000 ευρώ). Αρκετά συμφέρουσα, δεδομένου πως μιλάμε για off roader 330 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store