Ασύλληπτο: 10 εκατ. ευρώ για μια πινακίδα!

Οι έχοντες και κατέχοντες του πλανήτη έχουν πολύ διαφορετικές έγνοιες και τρόπο ζωής από εμάς, τους κοινούς θνητούς. Για παράδειγμα, στο Κατάρ ξοδεύουν 10 εκατομμύρια ευρώ για μια πινακίδα!

Το ασύλληπτο γεγονός αφορά μια λευκή Lamborghini Aventador SVJ Roadster, που έχει φτάσει να στοιχίζει όσο περίπου δυο Bugatti Divo από τον αριθμό κυκλοφορίας της! Για κάποιον αδιευκρίνιστο και απίθανο λόγο, οι δυο πινακίδες που βλέπουμε στο ιταλικό supercar κοστίζουν 5 εκατ. ευρώ έκαστη! Η απλότητα της αναγραφής μόνο 3 αριθμών (6 οι κανονικές πινακίδες Κατάρ), συν ότι αυτοί αφορούν την συνηθέστατη αλληλουχία «1-2-3», είναι σίγουρα κάτι ιδιαίτερο, όμως 10 εκατ. ευρώ για αυτά είναι εξωσυμπαντική υπερβολή. Προφανώς, επειδή ακριβώς μιλάμε για την αραβική χώρα, οι τοπικές αρχές γνωρίζουν πως δεν έχουν να κάνουν με φτωχολογιά. Οπότε, όποτε χρειάζεται κάποιο είδος γραφειοκρατικής εξατομίκευσης, βαράνε «στα αυτιά».

H Aventador SVJ Roadster ξεκινά στο Κατάρ από τα 2 εκατ. ριάλ, δηλαδή περίπου 467.000 ευρώ. Από τις πινακίδες και μόνο, έχει πάρει πάνω από το 21πλάσιο της αρχικής της αξίας! Σε αυτό το ύψος χρημάτων, το μόνο καινούργιο αυτοκίνητο που μπορεί να σταθεί είναι η μία και μοναδική Bugatti La Voiture Noire, των 11 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως με τόσα λεφτά, θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει όσες V12 Lamborghini έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και να του μείνουν ρέστα για τις βενζίνες!

Get it on Google Play Download on the App Store