Ασυναγώνιστη Mercedes 300TE AMG του 1993

Οι Mercedes της δεκαετίας του 80 και των αρχών αυτής του 90, φέρουν τον διαχρονικό και τιμητικότατο χαρακτηρισμό των «τανκς». Αυτοκίνητα που διακρίνονται για την παροιμιώδη αντοχή και αξιοπιστία τους, ευρισκόμενα τα περισσότερα εξ αυτών ακόμα και σήμερα σε άκρως λειτουργική κατάσταση. Ενδεικτικό παράδειγμα η συγκεκριμένη 300 ΤΕ.

Δείτε ακόμα: Αρχόντισσα Mercedes S-Class του 1991 με 478 χλμ.!

Η station wagon εκδοχή της W124 είναι από τους πιο κλασικούς ανθρωπομεταφορείς των τελευταίων 3 δεκαετιών, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις χιλιάδων οικογενειών. Εν έτει 2019 χρησιμοποιείται με την ίδια επιτυχία, ενώ μεγαλουργεί και ως μεταφορικό μέσο επαγγελματιών, φορτωμένο με κάθε λογής hardware. Η εν λόγω «300άρα» βέβαια δεν απευθύνεται σε τέτοιου είδους κοινό, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι εξοπλισμένη με πακέτο AMG. Μπορεί να έχει γράψει 243.000 χλμ., όμως για ένα «σκαρί» που μπορεί να φτάσει και το εκατομμύριο στο οδόμετρο, σημαίνει πως πρακτικά είναι ελαφρώς μεταχειρισμένο.

Οι ζάντες των 18 ιντσών είναι βαμμένες μαύρες, ώστε να ταιριάζουν με τα φιμέ κρύσταλλα των παραθύρων, ενώ υπάρχουν και τα χαρακτηριστικά προστατευτικά στο πάνω μέρος τους. Πέραν των προφυλακτήρων, των πλαϊνών ποδιών και της διπλής απόληξης της εξάτμισης -όλα μέρος του AMG Package- τα φανάρια είναι διαφορετικά, με λευκά φλας εμπρός-πίσω.

Κάτω από το καπό, ο 3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος M103 αποδίδει 188 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. και 255 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι κατάμαυρες δερμάτινες επενδύσεις και το ξύλο Zebrano σε κεντρική κονσόλα, ταμπλό, πόρτες και επιλογέα του 4τάχυτου αυτόματου. Η ηλεκτρική ηλιοροφή, το ηχοσύστημα της Kenwood, το cruise control και ο κλιματισμός ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό άνεσης.

Διαβάστε επίσης: Αμεταχείριστη Mercedes S-Class ή καινούργια Skoda Fabia;

Η ασημί 300TE έρχεται από πρόσφατο σέρβις και προς το παρόν κοστολογείται στις 6.500 δολάρια, ή 5.898 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store