Ασυνείδητοι χτυπάνε αυτοκίνητα και φεύγουν

Όσο προσεκτικός και να είναι ένας οδηγός με το αυτοκίνητό του, σπάνια θα γλιτώσει τα χτυπήματα από άλλους ασυνείδητους οδηγούς, οι οποίοι κάνουν τη ζημιά και μετά γίνονται καπνός! Με τέτοιες περιπτώσεις έχουμε έρθει οι περισσότεροι αντιμέτωποι, από μικρές λακκουβίτσες στις πόρτες, γδαρσίματα στους προφυλακτήρες, αλλά και πιο μεγάλες ζημιές.

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει, εκεί που έχετε παρκάρει το αυτοκίνητο να το βρίσκετε χτυπημένο; Σίγουρα σε πολλούς θα έχει συμβεί και φυσικά χωρίς ο υπαίτιος οδηγός να έχει αναλάβει την ευθύνη του και να έχει αφήσει ένα σημείωμα με τα στοιχεία του. Άλλωστε, θα έχετε σκεφτεί ότι γι’ αυτό υπάρχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, για να καλύπτουν και τέτοιες ζημιές.

Όμως το κλασικό σκεπτικό εκείνου που προκάλεσε τη φθορά είναι το εξής: Ποιος ασχολείται τώρα με την αστυνομία που θα πρέπει να καταγράψει το συμβάν, να καλέσει τον πραγματογνώμονα από την ασφαλιστική εταιρεία και ίσως να τσακωθεί με τον οδηγό του χτυπημένου αυτοκινήτου; Ωχ, αδελφέ! Καλύτερα να φύγω και… ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Συνήθως τέτοιες ζημιές (όπως στην εικονιζόμενη) γίνονται από άσχετους ή έστω πολύ απρόσεκτους και αφελείς στο παρκάρισμα, οι οποίοι νομίζουν ότι τα αυτοκίνητα είναι συγκρουόμενα και σταματούν, όταν ακούσουν το «γκουπ». Δυστυχώς, αυτός που δεν φταίει θα την πληρώσει, αφού για να φτιαχτεί ένας γδαρμένος προφυλακτήρας και ένα φτερό τσαλακωμένο φτερό, το κόστος είναι αρκετά υπολογίσιμο.

Εκτός αν πρόκειται για επιφανειακή γρατσουνιά ή χρώμα που άφησε το άλλο αυτοκίνητο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μια ειδική αλοιφή για αφαίρεση γρατσουνιών και ένα μαλακό πανί ή βαμβάκι είναι αρκετά για να επανέλθει το αυτοκίνητο στην αρχική του κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store