Αθάνατο Ford με 2,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Τα αυτοκίνητα με τεράστιο αριθμό στο κοντέρ, κατέχουν περίοπτη θέση μεταξύ των πραγματικών μαχητών του δρόμου. Τετράτροχα που δίνουν ανελλιπώς τη μάχη της καθημερινότητας. Σαν το σημερινό Ford Super Duty.

Δείτε ακόμα: Hyundai Elantra 5ετίας με 1,6 εκ. χλμ. χωρίς πρόβλημα!

Ο John Freeland αγόρασε το μεγάλο pick up καινούργιο, πίσω στο 2000 και όταν ο ίδιος διένυε το 60ο έτος της ηλικίας του. Σήμερα έχει πατήσει τα 80 και οδηγεί καθημερινά το 20χρονο αγροτικό του, έχοντας φτάσει αισίως τα 1,3 εκατομμύρια μίλια – αλλιώς, 2,1 εκατ. χλμ.! Όπως είναι λογικό, πολλά από τα αναλώσιμα μέρη (συμπλέκτης, εναλλάκτης, μίζα, μπαταρία κλπ) έχουν αντικατασταθεί αρκετές φορές. Όμως κινητήρας, μετάδοση, σούστες και άξονες είναι τα ίδια, με αυτά που είχε το Ford όταν άφησε την αντιπροσωπεία του «Μπλε Οβάλ» στο Τέξας, δυο δεκαετίες πριν.

Διαβάστε επίσης: Αθάνατη Mercedes-Benz 200 του 1976 με 14.044 χλμ.!

Κάτω από το καπό συναντάμε τον PowerStroke V8 ντίζελ 7.3 λίτρων, σε απόδοση 235 ίππων στις 2.600 σ.α.λ. και 678 Nm ροπής στις 1.600 σ.α.λ. Στην προκειμένη μάλιστα συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, επιλογή που σπανίζει στις Η.Π.Α. Όπως ο κινητήρας, έτσι και το κιβώτιο -μαζί με τα διαφορικά- είναι πρώτης τοποθέτησης. Ασταμάτητο το Super Duty, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Get it on Google Play Download on the App Store