Ατύχημα με αυτόνομη οδήγηση σε Tesla Model 3 στην Ελλάδα (+video)

Και όμως είναι πλέον γεγονός. Έγινε και στην χώρα μας το πρώτο τροχαίο ατύχημα με αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης και συγκεκριμένα το Tesla Model 3 (είναι και το πρώτο ατύχημα με Tesla Model 3 σε αυτόνομη οδήγηση εκτός Αμερικής), το οποίο κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο E 65 στην Φλώρινα, με κατεύθυνση προς Κοζάνη. Όπως λέει ο οδηγός του You You Xue, το αυτοκίνητο ήταν σε Autopilot (κινούνταν αυτόνομα) όταν έγινε το ατύχημα.

Δείτε ακόμη: Αυτόνομο τρακάρει κατά την διάρκεια επίδειξης (+video)

Ο ίδιος γράφει στο λογαριασμό του στο facebook πως «το αυτοκίνητο ξαφνικά πήρε απότομη πορεία προς τα δεξιά και, παρά τις προσπάθειές του να το επαναφέρει στην πορεία του, προσέκρουσε με το αριστερό του τμήμα στις μπαριέρες μιας από τις εξόδου του αυτοκινητοδρόμου». Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως στο σημείο που έγινε το ατύχημα οι διαγραμμίσεις και η κατάσταση του δρόμου ήταν σε άριστη κατάσταση, ενώ και ο καιρός ήταν πολύ καλός. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «ακουμπούσα το χέρι μου στο τιμόνι του αυτοκινήτου και στο άλλο χέρι είχα το κινητό μου και έλεγχα το σύστημα πλοήγησης όταν έγινε το ατύχημα».

Σε άλλη ανάρτησή του, τονίζει πως επικοινώνησαν μαζί του από την Tesla και του πρότειναν να μεταφέρει το αυτοκίνητο στις Η.Π.Α. για να εξακριβωθεί τι έγινε ακριβώς. Ο Xue αντιπρότεινε την μεταφορά του Model 3 σε κάποιο ευρωπαϊκό κέντρο επισκευής της Tesla. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ευρώπη του πρότεινε να το μεταφέρει στην Αυστρία, ωστόσο ο οδηγός φάνηκε αρνητικός, τονίζοντας ότι πιθανόν είναι πιο δαπανηρό να το πάει στην Αυστρία από το να επιστρέψει το όχημα στις ΗΠΑ με πλοίο. Στην τελευταία πάντως επικοινωνία που υπήρξε μαζί του από την Tesla και έγινε στις 4.30 το πρωί σήμερα, η αμερικάνικη μάρκα προσφέρθηκε να βοηθήσει και πλέον μένει να δούμε αν θα πληρώσει τα έξοδα για τη μεταφορά του αυτοκινήτου στην Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Το αυτόνομο αποφάσισε να πατήσει τον πεζό…

Αξίζει να τονίσουμε πως ο You You Xue και ο Yash Plorer ήταν σε ένα ταξίδι το οποίο ονομάζουν Model 3 Road Trip και το όποιο ξεκίνησαν από τις Η.Π.Α. και πλέον έκαναν τον γύρο της Ευρώπης, ο οποίος όμως τελείωσε άδοξα… Μέχρι το ατύχημα, ο Xue είχε διανύσει πάνω από 39.000 χλμ. σε 25 χώρες σε Ευρώπη και Αμερική για να διαδώσει την αγάπη του για το μοντέλο της Tesla. Εδώ μπορείτε να βρείτε τον σχετικό λογαριασμό στο facebook και να δείτε όλο το ιστορικό του ατυχήματος.

Πηγή: news247

Get it on Google Play Download on the App Store