Audi 80 του 1987 για να μπει σε βιτρίνα

Το τρίτης γενιάς Audi 80 με το χαρακτηριστικό στρογγυλεμένο αμάξωμα (είχε το παρατσούκλι «αυγό»), έκανε τη μεγάλη αλλαγή συγκριτικά με τα προγενέστερα τετραγωνισμένα 80άρια. Πρωτοεμφανίστηκε το 1986 και μέχρι το 1996 παράχθηκε σε πάνω από 2,7 εκατομμύρια αντίτυπα, μαζί με το ανανεωμένο Audi 80.

Σήμερα και μετά από τόσα χρόνια, ένα καλοδιατηρημένο Audi 80 όπως είναι το εικονιζόμενο, δεν περνάει απαρατήρητο. Πρόκειται για μοντέλο του 1987, το οποίο έχει διανύσει μόνο 27.033 χιλιόμετρα. Άλλωστε και από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση εξωτερικά και το εσωτερικό του με απειροελάχιστες φθορές. Σίγουρα θα μπορούσε να μπει σε έκθεση της Audi για να το θυμηθούν οι παλαιότεροι και να βλέπουν οι νεότεροι πώς ήταν ένα premium μεσαίο σεντάν πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Σύμφωνα με την περιγραφή της αγγελίας, αυτό το Audi 80 συνοδεύεται από πλήρες ιστορικό και ο πρώτος κάτοχός του ήταν μια γιατρός. Στον εξοπλισμό του διαθέτει υδραυλικό τιμόνι, ηλιοροφή, ραδιοκασετόφωνο και κεντρικό κλείδωμα. Πρόκειται για το 1.900άρι μοντέλο με ψεκασμό και ισχύ 113 ίππων και 160 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται με αυτόματο κιβώτιο 3 ταχυτήτων. Οι επιδόσεις για την εποχή ήταν καλές, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 195 χλμ./ώρα.

Άλλωστε όποιος δώσει 9.500 ευρώ που ζητά ο πωλητής, δεν θα το πάρει για να τρέχει και για να το κυκλοφορεί κάθε μέρα στους μποτιλιαρισμένους δρόμους, αλλά για να το έχει φυλαγμένο σε γκαράζ και να το πηγαίνει μια χαλαρή βόλτα, προκειμένου να κινείται.

Get it on Google Play Download on the App Store