Audi: «Έρχονται κι άλλα SUV RS»

Η Audi έχει μια από τις πλουσιότερες γκάμες σε SUV επιδόσεων, περιλαμβάνοντας τρία μοντέλα (RS Q3, RS Q3 Sportback, RS Q8) το ένα πιο γρήγορο από το άλλο. Ειδικά το κορυφαίο όλων RS Q8, μέχρι πρόσφατα ήταν το ταχύτερο SUV όλων των εποχών στο Nurburgring (δεύτερο πλέον, πίσω από την Porsche Cayenne Turbo GT). Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την επιτυχία των γρήγορων crossover τους, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενίσχυσή της μελλοντικά.

Το αφεντικό της Audi Sport μίλησε στο βρετανικό Autocar και επιβεβαίωσε πως έρχονται κι άλλα SUVs, αλλά και ηλεκτρικά μοντέλα, με τα σήματα RS: «Έχουμε τα RS Q3 και RS Q8, που είναι πολύ καλά επιτυχημένα στην αγορά. Αλλά σίγουρα θα παρουσιάσουμε περισσότερα μοντέλα SUV στην κατηγορία RS, αλλά και στον ηλεκτρικό κόσμο. Έχουμε 16 διαφορετικά μοντέλα στο πορτφόλιο των RS, προσπαθώντας να προσφέρουμε το τέλειο προϊόν σε διαφορετικές ομάδες πελατών» είπε ο Sebastian Grams, για να συμπληρώσει: «Δεν θέλουμε όμως να προκαλέσουμε έναν «πληθωρισμό» RS. Οπότε δεν γίνεται όλα τα μοντέλα μας να έχουν ανάλογη έκδοση».

Κυριότερος υποψήφιος για νέο RS είναι το Q5, καθώς η Audi παραδόξως απουσιάζει από τη μάχη με τις Alfa Romeo Stelvio QV, BMW X3 M και Mercedes-AMG GLC 63. Tα επερχόμενα Q6 e-tron και Q6 e-tron Sportback θα είναι τα πρώτα ηλεκτρικά SUV που θα φιλοξενήσουν σήματα RS, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να γίνει το ίδιο με τα αντίστοιχα Q4. Ούτως ή άλλως θα υπάρξουν πολλά ηλεκτρικά Audi RS, στο πρότυπο του e-tron GT, ενώ αμιγώς EV θα είναι και ο αντικαταστάτης του R8. Το σενάριο ηλεκτρικού supercar δεν επιβεβαιώθηκε από τον Grams, ούτε το ανάλογο για διάδοχο του TT, όμως ο Γερμανός δεν τα διέψευσε κιόλας.

Get it on Google Play Download on the App Store