Audi Q8 σε… ξένα χωράφια

Πριν λίγες ημέρες η Audi παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Q8, το οποίο αποτελεί την πιο σπορ εκδοχή του Q7, κάτι που προσπαθεί να εκφράσει και μέσω της εμφάνισής του. Το εντυπωσιακό Audi Q8 έχει μήκος 4,99 μ. και το μεταξόνιό του είναι στα 3,00 μέτρα.

Δείτε ακόμη: Το μοναδικό ρεκόρ του Skoda Kodiaq RS (+video)

Αυτή τη φορά όμως, τη σκυτάλη από τις εικόνες της Audi για το Q8, παίρνει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi ο οποίος όπως και στο παρελθόν, δεν διστάζει να μας δείξει πως θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο SUV αν τελικά μεταμορφωνόταν σε pick-up. Φυσικά πρόκειται για ένα δημιούργημα επιστημονικής φαντασίας, καθώς μέχρι στιγμής η Audi δεν έχει εκφράσει καμία πρόθεση να δημιουργήσει ένα «αγροτικό». Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τον σχεδιαστή από το να… κόψει το μισό πίσω μέρος από τις πόρτες και πάνω, του Audi Q8 και να του βάλει καρότσα, προκειμένου να δημιουργήσει το Q8 pick-up.

Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από αυτή την εικόνα για να σχολιάσουμε, επομένως να θυμίσουμε πως το νέο Audi Q8 εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης quattro που σε κανονικές συνθήκες μοιράζει τη ροπή 40:60 εμπρός-πίσω, δυνητικά όμως μπορεί να στείλει μέχρι και το 100% στον άξονα με την καλύτερη πρόσφυση.

Διαβάστε επίσης: Πως απατεώνες κάνουν μεταχειρισμένα ελαστικά σαν καινούργια! (+video)

Όσον αφορά στα μοτέρ του, κάτω από το καπό του το Audi Q8 θα έχει μία μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Αρχικά θα υπάρχει ο 3.0 λτ. V6 βενζινοκινητήρας 340 ίππων και ο πετρελαιοκινητήρας 3.0 λτ. σε δύο εκδόσεις με 231 και 286 ίππους. Φυσικά θα ακολουθήσει ήπια υβριδική έκδοση και το κορυφαίο SQ8. Το τελευταίο λογικά θα έχει το ίδιο μοτέρ με το SQ7, οπότε θα το δούμε με τον 4.0 λτ. V8 πετρελαιοκινητήρα των 430 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store