Αυτά παθαίνεις όταν δεν… ακούς το αυτοκίνητό σου (+video)

Η αλήθεια είναι πως τα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί πολύ στο πέρασμα των χρόνων, απέχουν όμως ακόμη αρκετά από το να χαρακτηριστούν απροβλημάτιστα και πλήρως αξιόπιστα. Και αυτό ίσως να μην συμβεί ποτέ, αφού μιλάμε για αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνται σε πολλές και κάποιες φορές ακραίες συνθήκες και με ακραίες συμπεριφορές από τους οδηγούς, ενώ υπάρχει πάντοτε και η πιθανότητα αστοχίας κάποιου υλικού.

Δείτε ακόμη: Πάρκαρε τη Lamborghini κάτω από το Civic (+video)

Φυσικά, οι πιθανότητες βλάβης όσο τα χρόνια περνούν αυξάνονται, ειδικά όταν η συντήρησή τους δεν είναι και η πρέπουσα. Αυτό το κατάλαβε καλά και ο οδηγός αυτής της Skoda Octavia πρώτης γενιάς, η οποία παρά το γεγονός πως τον προειδοποίησε για υπερθέρμανση και βλάβη με κόκκινη ενδεικτική λυχνία (που σημαίνει πως πρέπει το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί), αυτός συνέχισε να οδηγεί.

Όπως θα δούμε και στο video πιο κάτω, δεν τον πτόησε τίποτα παρά μόνο ο καπνός που άρχισε να εισβάλει στην καμπίνα από τους αεραγωγούς του ταμπλό και φυσικά οι φλόγες, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους λίγα δευτερόλεπτα μετά, από την πλευρά του συνοδηγού.

Διαβάστε επίσης: Χλοοκοπτικό Honda πιάνει 240 χλμ./ώρα!

Τελικά η φωτιά έσβησε με την επέμβαση της πυροσβεστικής, ενώ λίγο μετά, ο οδηγός της Skoda Octavia είπε πως το έκανε όλο αυτό για να τραβήξει το video και να το ανεβάσει στο youtube, καθώς γνώριζε πως το αυτοκίνητο είχε πρόβλημα λίπανσης. Μάλιστα ο ίδιος παραδέχτηκε πως το παράκανε και έθεσε σε κίνδυνο τόσο τους συνεπιβάτες του όσο και τους άλλους χρήστες του δρόμου! Όπως και να έχει, αυτό το video είναι η καλύτερη αφορμή για να θυμόμαστε πως πρέπει πάντοτε να ακούμε το αυτοκίνητό μας και να παρατηρούμε τις ενδείξεις του.

Get it on Google Play Download on the App Store