Aυτή είναι η νέα Mercedes B-Class (+video)

Λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη της Έκθεσης στο Παρίσι, πολλά από τα μοντέλα που περιμένουμε να κάνουν πρεμιέρα έχουν ήδη αποκαλυφθεί-είτε μέσω διαρροών, είτε από κατασκοπευτικές φωτογραφίες στα τελευταία στάδια των δοκιμών εξέλιξης. Η νέα Mercedes B-Class ανήκει στην δεύτερη κατηγορία, αποκαλύπτοντας σχεδόν τα πάντα σε φωτογραφίες παρμένες στα περίχωρα του Nurburgring.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes-Benz A 180 d 7G-DCT

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες, έχουμε να κάνουμε με μια μεγαλύτερη, ψηλότερη και λιγότερο αιχμηρή A-Class. Τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν στα φανάρια και τα σήματα δεν αρκούν για να κρύψουν το σχήμα και τις αναλογίες, οι οποίες φανερώνουν μια πιο «στρογγυλεμένη» προσέγγιση σε σύγκριση με το γερμανικό χάτσμπακ. Στο εσωτερικό η αύρα της A-Class θα βρίσκεται παντού, αλλά σε πιο ευρύχωρη και πρακτική εκτέλεση.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιο ρεκόρ αεροδυναμικής από την Μercedes A-Class

Η 3η γενιά της B-Class θα διαθέτει την γκάμα των κινητήριων συνόλων που απαρτίζουν την A-Class, ξεκινώντας από τον νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.33 λίτρων σε απόδοση 136 ίππων για την Β180. Η Β200 θα διαθέτει το ίδιο μοτέρ στα 163 άλογα, ενώ η κορυφαία Β250 (έκδοση AMG θεωρείται απίθανο να παρουσιαστεί) θα έχει κάτω από το καπό της τον 2λιτρο τούρμπο των 224 ίππων. Όσον αφορά το πετρέλαιο, σίγουρη είναι η Β180d με τον εγνωσμένης αξίας 1.500αρη ντίζελ των 116 ίππων. Ενδεχομένως να διατεθεί και ο νέος 1.600αρης ντίζελ των 122 ίππων που είδαμε πρόσφατα στην C-Class. 

Get it on Google Play Download on the App Store