Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia Combi

Μερικές μόνο ώρες μετά την αποκάλυψη των πρώτων επίσημων φωτογραφιών της νέας Octavia από τη Skoda, οι διαρροές φρόντισαν να μας δώσουν ολόκληρη την εικόνα από την έκδοση Combi.

Η station wagon εκδοχή της 4ης γενιάς του τσεχικού best seller διακρίνεται για τα στενά και αιχμηρά εμπρός φωτιστικά σώματα, το τελείωμα της οροφής στον τρίτο όγκο που θέλει να δώσει μια ελαφριά αίσθηση από shooting brake, ενώ ξεχωρίζει η συνολική αύρα αναβάθμισης, θυμίζοντας εν πολλοίς μικρότερο Superb. Σε μια σημειολογική αντιστροφή των όρων, όπου μέχρι πρόσφατα η ναυαρχίδα της Skoda θύμιζε επιμηκυσμένη Octavia. Αυτή η αλλαγή καθιστά πρόδηλη την πρόθεση των Τσέχων, να δώσουν έναν premium χαρακτήρα στο μεσαίο μοντέλο τους, στα πρότυπα του Scala.

Δείτε ακόμη: Τα μοντέλα της Skoda στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019»

Από πλευράς διαστάσεων δεν γνωρίζουμε ακόμα για το Combi, πέρα από το γεγονός ότι η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών ανέρχεται στα 640 λίτρα. Δεδομένου ότι η κανονική Octavia θα εκτείνεται στα 4.689 χλστ. μήκους, μπορούμε να περιμένουμε την Combi να φτάνει ακόμα πιο κοντά στα 4,7 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Τι νέο μας φέρνει η 4ης γενιάς Skoda Octavia;

Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα Skoda Octavia θα προσφέρεται με μηχανικά σύνολα βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (G-TEC), ήπιες υβριδικές αλλά και plug-in hybrid εκδόσεις. Βενζίνης θα είναι ο 1.0 TSI 116 PS, ο 1.5 TSI 150 PS και ο 2.0 TSI 190 PS. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν οι diesel κινητήρες, 1.6 TDI και 2.0 TDI, ενώ θα διατίθεται και μια G-TEC έκδοση (φυσικό αέριο). Η plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI σε δυο εκδόσεις 204 και 245 ίππων με αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store