Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον πλανήτη

Είναι γνωστό πως η Ferrari GTO είναι από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον πλανήτη μας. Εξάλλου πριν από τέσσερα χρόνια μία Ferrari 250 GTO του 1962 είχε αλλάξει χέρια για 35.000.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Bonhams και έγινε έτσι το ακριβότερο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Νέα Ferrari SP38: Μία και μοναδική

Τα ρεκόρ όμως είναι για να σπάνε και μια άλλη Ferrari 250 GTO του 1963 αυτή τη φορά, ήρθε να επιβεβαιώσει τον συγκεκριμένο κανόνα. Το ιταλικό κλασσικό μοντέλο έχει κατασκευαστεί σε μόλις 39 μονάδες και το συγκεκριμένο με αριθμό σασί 4153GT που αγωνίστηκε μεταξύ άλλων και στις 24 ώρες του Le Mans, πωλήθηκε σε δημοπρασία και πάλι του οίκου Bonhams στα 60.000.000 ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου αυτοκινήτου στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Έτσι παραδίδεται μια Ferrari στην Ιαπωνία! (+video)

Το χαρακτηριστικό που την έκανε τόσο ακριβή είναι το γεγονός πως παρά το ότι είναι αγωνιστική, έχει εξαιρετικά λίγα ατυχήματα και είναι σχεδόν όπως βγήκε από το εργοστάσιο. Και αυτό όπως καταλαβαίνετε εκτίναξε την τιμή της σε δυσθεώρητα ύψη. Φυσικά ο αγοραστής της, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, έχει κάνει μία σοβαρή επένδυση κατά τα άλλα, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως το αυτοκίνητο σε μία δεκαετία από τώρα θα έχει πάρει έως και 40% πάνω σε αξία.

Get it on Google Play Download on the App Store