Αυτό είναι το ακριβότερο… μεταχειρισμένο στην ιστορία

Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλά ρεκόρ σπάνε, καθώς υπάρχουν αρκετές δημοπρασίες σε εξέλιξη, όπως αυτή του RM Sotheby’s που διεξάγεται στο Pebble Beach. Εκεί φέτος είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία Ferrari 250 GTO η οποία άλλαξε χέρια για 41.705.000 ευρώ και έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ!

Δείτε ακόμη: Αερόψυκτη, ολοκαίνουργια Porsche 993 Turbo S (+video)

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο φυσικά, το τρίτο από τις συνολικά 36 Ferrari 250 GTO που έχουν κατασκευαστεί, οι οποίες μάλιστα όλες είναι εν ζωή ακόμη και σήμερα. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αυτό έχει να επιδείξει αρκετά πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει κερδίσει δύο φορές τον θρυλικό αγώνα Targa Florio, έχει οδηγηθεί στον ίδιο αγώνα από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 το 1961, τον Phil Hill και έχει κερδίσει και το ιταλικό πρωτάθλημα GT.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον οίκο δημοπρασιών, πρόκειται για μία άψογη Ferrari 250 GTO, η οποία έχει ακόμη επάνω της τον εργοστασιακό κινητήρα αλλά και τη μετάδοσή της. O τελευταίος ιδιοκτήτης της ήταν ο Dr. Greg Whitten, πρώην Chief Software Architect της Microsoft, ο οποίος έτρεξε με αυτή σε διάφορους ιστορικούς αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Νέα αιθέρια Ferrari 488 Pista Spider

Όσον αφορά στο στοιχείο εκείνο που της χαρίζει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αυτό είναι το γεγονός πως το αμάξωμά της είναι το Series II, το οποίο ήταν ακόμη πιο επιθετικό από των υπόλοιπων και παρέπεμπε σε αυτό των αγωνιστικών αυτοκινήτων Le Mans της εποχής.

Get it on Google Play Download on the App Store