Αυτό είναι το ελαφρύτερο Ford GT (+video)

Το Ford GT Carbon Series είναι το ελαφρύτερο Ford GT που κατασκευάζεται αυτή την στιγμή και δεν μιλάμε για ένα αγωνιστικό μοντέλο αλλά για ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά στον δρόμο.

Δείτε ακόμη: To νέο Ford Focus μας «ανοίγει τα μάτια» (+video)

Η νέα περιορισμένη έκδοση του Ford GT είναι ελαφρύτερη κατά 18 κιλά περίπου με τη μείωση του βάρους, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του να έχει γίνει χάρη στην εκτεταμένη χρήση από ανθρακονήματα. Συναντάμε όμως και αρκετό τιτάνιο σε εξάτμιση και μπουλόνια και ένα ελαφρύ πολυανθρακικό πίσω κάλυμμα με πρόσθετες οπές εξαερισμού.

Αν και το supercar της Ford έχει φτιαχτεί με γνώμονα το χρονόμετρο και την πίστα, διαθέτει αρκετά στοιχεία άνεσης στον εξοπλισμό του, όπως κλιματισμό, ηχοσύστημα και σύστημα πολυμέσων SYNC 3. Γίνεται έτσι εύκολα κατανοητό πως θα μπορούσαν να μειώσουν περαιτέρω το βάρος, απλώς αφαιρώντας αυτά τα στοιχεία άνεσης, κάνοντάς το πιο «σπαρτιάτικο».

Εμφανισιακά, το Ford  GT Carbon ξεχωρίζει χάρη στις δύο λωρίδες από ανθρακονήματα, με ασορτί εμπρός κολώνες και χαμηλά πάνελ και τροχούς από γυαλιστερό carbon. Στο εσωτερικό, υπάρχουν ενθέσεις από ανθρακονήματα στα μαρσπιέ, τους αεραγωγούς και την κεντρική κονσόλα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να εξατομικεύσουν το Ford GT τους επιλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερις προαιρετικές, χρωματικές πινελιές – ασημί, πορτοκαλί, κόκκινο ή μπλε για τα καλύμματα καθρεπτών, την κεντρική λωρίδα και τις δαγκάνες φρένων. Φυσικά δεν μιλάμε για τυχαίους πελάτες, καθώς το αυτοκίνητο απευθύνεται μόνο σε «εγκεκριμένους» αγοραστές, ενώ το μοντέλο θα κατασκευάζεται με ρυθμό ένα ανά εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Νέα Ford Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition

Για την ιστορία να πούμε πως το αμερικάνικο supercar έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο SEMA Show από όπου και το video που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Get it on Google Play Download on the App Store