Αυτό είναι το ελληνικό ultracar Chaos!

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στο αυτοκινητικό στερέωμα με το Chaos, που με τη σειρά του θέλει να γράψει μια σειρά από χρυσές σελίδες Ιστορίας. Το ντεμπούτο είναι προγραμματισμένο για την 1η Νοέμβρη, όμως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την τελική μορφή του πρώτου ultracar στον πλανήτη από σήμερα!

Το ολλανδικό AutoWeek.nl κατάφερε να ανακαλύψει τις εικόνες από τις πατέντες της SP Automotive, προσφέροντάς μας το «Χάος» σε όλο του το μεγαλείο! Το εμπρός μέρος εμφανίζεται ξεκάθαρα επηρεασμένο από τις πτέρυγες των μονοθεσίων της Formula 1, με τα στελέχη του ρύγχους και τα ακροπτερύγια να δημιουργούν μια μοναδική νύξη με την κορωνίδα του motorsport. Η απόσταση από το έδαφος είναι ελάχιστη, ενώ η καμπίνα των επιβατών βρίσκεται τόσο χαμηλά τοποθετημένη, ώστε οι θόλοι των εμπρός τροχών ξεπερνούν σε ύψος τη βάση του παρμπρίζ!

Στο προφίλ ξεχωρίζουν το ανάγλυφο σχήμα στις πόρτες και τους αεραγωγούς, που βελτιστοποιούν τη ροή του αέρα προς τον διαχύτη στο πίσω μέρος. Εκεί όπου ξεχωρίζουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και το τεράστιο μέγεθος του διαχύτη. Παρά την έλλειψη κάποιας τεράστιας σταθερής αεροτομής (δεν γνωρίζουμε αν θα έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη), το Chaos ανακοινώνεται με μέγιστη παραγωγή κάθετης δύναμης 1.740 κιλών!

Κάτω από σμιλεμένο σε CAD και αεροδυναμική σήραγγα αμάξωμα θα βρίσκεται ένας 4.0 V10 twinturbo, με ανθρακονημάτινα έμβολα και τούρμπο, απόδοσης 2.000 ίππων στις 11.000 σ.α.λ. – τα οποία, με χρήση καυσίμου E85 (βιοαιθανόλη) και μεγαλύτερων υπερσυμπιεστών, θα ανεβαίνει στα 3.000 άλογα στις 12.000 σ.α.λ.! Η κίνηση θα μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επιταχύνοντας το Chaos στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 2δλ. και ξεπερνώντας τα 500 χλμ./ώρα τελικής!

Πέρα από το Chaos, οι Ολλανδοί «αλίευσαν» τις φωτογραφίες από ένα ακόμα σχέδιο του Σπύρου Πανόπουλου. Σε αυτές απεικονίζεται ένα δυναμικό τετράθυρο, που κατά πάσα πιθανότητα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και στοχεύει στο δίπολο Tesla Model S-Porsche Taycan.

Υπομονή δυο εβδομάδες ακόμα (και κάτι) για να τα δούμε όλα, επίσημα!

Get it on Google Play Download on the App Store