Αυτό είναι το καλύτερο μοτέρ από 1.0 λτ. έως 1.4 λτ.

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκαν τα βραβεία της χρονιάς και ανάμεσα στα μοτέρ που διακρίθηκαν ήταν και αυτό του ομίλου PSA, χωρητικότητας 1.2 λτ. βενζίνης. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα Turbo 1.2 PureTech ο οποίος βγαίνει σε αποδόσεις 110 και 130 ίππων.

Δείτε ακόμη: Έτσι δουλεύει ο πρώτος κινητήρας μεταβλητού κυβισμού (+video)

Το συγκεκριμένο μοτέρ συνέχισε έτσι το σερί των βραβεύσεών του, καθώς για τέταρτη φορά πλέον κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία του αυτή. Ο κινητήρας αυτός, εκτός από τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του σε απόδοση και λειτουργία, έχει να επιδείξει και μία ακόμη αρετή. Είναι αρκετά… βολικός καθώς μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα.

Για να γίνουμε πιο ακριβείς τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα Turbo 1.2 PureTech, θα τον βρούμε κάτω από το καπό των Peugeot 208, 308, 2008, 3008, 5008, Citroen C3, C4, C4 Cactus, C-Elysee, C4 Picasso, C4 Grand Picasso, DS3, DS4 και Opel Crossland X και Grandland X.

Διαβάστε επίσης: Νέος κινητήρας βενζίνης Toyota χωρίς turbo (+videos)

Για την ιστορία να πούμε πως κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην κατηγορία του με 295 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον 1.4 TSI της VW με την απενεργοποίηση κυλίνδρων με 185 βαθμούς.

Get it on Google Play Download on the App Store