Αυτό είναι το πολυαναμενόμενο Toyota Yaris GR!

Η Toyota έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα του κορυφαίου Yaris για τις 10 Γενάρη, όμως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τόσο. Ας είναι καλά οι διαρροές και ο «γερακίσιος» φακός του WhichCar, που εντόπισε το ιαπωνικό hot hatch εντελώς ακαμουφλάριστο κατά την διάρκεια γυρισμάτων promo video.

Δείτε ακόμα: Το Toyota Yaris GR-4 εν δράσει! (+video)

Το Yaris GR τελικά, και όχι GR-4 όπως είχε πρωτοκυκλοφορήσει, χαρακτηρίζεται από την «τουμπανιασμένη» εμφάνιση που το κάνουν να φαίνεται έτοιμο να ριχτεί σε ειδικές διαδρομές. Η σύνδεση με το Yaris WRC στέφεται με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα ξεχειλωμένα φτερά, οι 18άρες ζάντες, τα μεγάλα δισκόφρενα που κρύβονται πίσω από αυτές, η χαμηλή απόσταση από το έδαφος και ο εμπρός προφυλακτήρας με την τεράστια εισαγωγή, μας χαρίζουν το πιο εντυπωσιακό και ακραίο εμφανισιακά Yaris μέχρι σήμερα! Σε αντίθεση, δε, με τις απλές εκδόσεις της 4ης γενιάς του σουπερμίνι της Toyota, το GR είναι τρίθυρο.

Το πίσω μέρος δεν φαίνεται, όμως βάση των όσων έχουμε δει από τα teaser και τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, ο ευμεγέθης διαχύτης και οι εκατέρωθεν απολήξεις της εξάτμισης θεωρούνται δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Ιδού η «σωστή» σε ισχύ και εμφάνιση Toyota Supra

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια νέα ενημέρωση, οπότε μένουμε στην παραδοχή από πλευράς Ιαπώνων πως το Yaris GR είναι τετρακίνητο και αποδίδει πάνω από 200 ίππους. Από εκεί και πέρα, η πηγή της δύναμης και ο τρόπος που αυτός μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς φημολογείται ότι πρόκειται είτε για τρικύλινδρο 1.5, είτε για τετρακύλινδρο 1.6 τούρμπο, σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. To τελευταίο μάλιστα πιστοποιείται από τις φωτογραφίες του εσωτερικού.

Get it on Google Play Download on the App Store