Dacia Duster για χρήση αγωνιστικής πίστας

Το Dacia Duster από την πρώτη του γενιά ήταν μια μεγάλη εμπορική επιτυχία, που εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους τους υπευθύνους της μάρκας, ενώ τώρα στη 2η γενιά του αποτελεί το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της Dacia.

Όμως, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Rostislav Prokop έβαλε την φαντασία του να δουλέψει και δημιούργησε ένα πολύ άγριο και «πρησμένο» Duster 1ης γενιάς!

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Dacia Duster 1.5 Blue dCi 4×2

Βέβαια εδώ που τα λέμε το παράκανε αρκετά με το φούσκωμα, με αποτέλεσμα να έχει σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο που περισσότερο προορίζεται για χρήση πίστας παρά για εκτός δρόμου διαδρομές. Παρόλα αυτά, τα πάντα έχουν κουμπώσει άριστα μεταξύ τους, και έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά δυναμικό (έστω και ψηφιακά) αποτέλεσμα.

Τα φτερά του αμαξώματος έχουν πλατύνει αρκετά, ώστε να χωράνε τα μεγαλύτερου πλάτους ελαστικά, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά πολύ. Στο πίσω τμήμα, αυτή η τεράστια αεροτομή «απλώστρα» θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά τουλάχιστον το χάπι «χρυσώνουν» οι δυο απολήξεις της εξάτμισης.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Dacia Duster 1.5 Blue dCi 4×2

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, ο σχεδιαστής πρέπει να επηρεάστηκε από τη δημιουργία της Dacia με την οποία είχε τρέξει ο Alain Prost στο Andros Trophy, αλλά κι από μια διαφορετική έκδοση του Duster με περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, που είχε συμμετάσχει στην ανάβαση του Pikes Peak! Δείτε και τα δυο βίντεο παρακάτω!

 

Get it on Google Play Download on the App Store