Αυτοκίνητο που «μικραίνει» για να παρκάρει

Μοιάζει πραγματικά απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η εταιρεία iEV1 ετοίμασε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεταβαλλόμενο μήκος, το οποίο μακραίνει ή… μαζεύει αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν για παρκάρισμα.

Δείτε ακόμη: Το λάθος μήνυμα της VW στο βίντεο του T-Cross

Η γερμανική εταιρεία αναφέρει πως το αυτοκίνητό της μπορεί να είναι μονοθέσιο με μήκος 1.6 μέτρα, μπορεί όμως να πάρει και δεύτερο επιβάτη και το μήκος του να φτάσει στα 2.20 μέτρα. Όπως φαίνεται και στο video μιλάμε για ένα πραγματικά μικρό αυτοκίνητο, το οποίο έχει πλάτος μόλις 78 εκατοστά.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κατασκευαστή, υπάρχουν δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου. Η μία ονομάζεται iEV X και η άλλη iEV X+. Η πρώτη έχει αυτονομία έως και 60 χλμ. και τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα ενώ η δεύτερη αυτονομία έως 120 χλμ. και τελική ταχύτητα 60 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Τα όρια ταχύτητας σε όλες τις χώρες του κόσμου

Προς το παρόν μιλάμε για ένα project το οποίο χρηματοδοτείται αυτή την στιγμή από το κοινό στο kickstarter και η εταιρεία κάνει λόγο για τιμή βασικής έκδοσης στα 3.850 ευρώ και στα 7.850 ευρώ για την έκδοση X+. Μάλιστα αυτή την στιγμή μπορείτε να το αγοράσετε στην βασική του έκδοση με μόλις 1.850 ευρώ και να χρηματοδοτήσετε έτσι την προσπάθεια της μάρκας προς την παραγωγή του. Όσον αφορά στην αποστολή του στην Ελλάδα, αυτή κοστίζει 450 ευρώ. Δείτε στο video πιο κάτω το απίστευτο αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store