To Polestar 3 βάζει στο μάτι BMW, Mercedes και Tesla

Η Polestar έχει αποφασίσει να αποτελέσει μεγάλο παίκτη στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων και όλα τα της τα βήματα ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Εδώ και λίγο καιρό, εργάζεται πάνω σε δύο νέα πρότζεκτ τα οποία θα πλαισιώσουν την γκάμα της. Ένα από αυτά αφορά το Polestar 3, το πρώτο της SUV, το οποίο θα ντεμπουτάρει φέτος τον Οκτώβριο σύμφωνα με την εταιρεία.

Η νέα φωτογραφία teaser, που μόνο teaser δεν είναι, καθώς το αυτοκίνητο φαίνεται ξεκάθαρα, δίχως σκιές και μαυρίλες, αποκαλύπτει τα πάντα. Το «3» θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και την Κίνα, με τα πρώτα αντίτυπα να ξεκινούν τη συναρμολόγησή τους την επόμενη χρονιά και πιο συγκεκριμένα στις αρχές του νέου έτους. Λίγο μετά την παρουσίασή του από την άλλη, οι πρώτοι πελάτες θα μπορούν να το παραγγείλουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το ηλεκτρικό SUV θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με την αυτονομία να φτάνει έως και τα 600 χιλιόμετρα βάση WLTP. Όσον αφορά στην έκδοση του Polestar 3 με το ένα ηλεκτρικό μοτέρ, θα είναι κι αυτή διαθέσιμη ως μια εναλλακτική λύση σε όλους όσους εκείνους δεν επιθυμούν να κάνουν δική τους την κορυφαία. Το «3άρι» της Polestar θα είναι πιο ακριβό και πολυτελές συγκριτικά με το επόμενης γενιάς Volvo XC90, παρόλο που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα. Επίσης, τα συστήματα κίνησής του θα είναι αποκλειστικά και δεν θα διατίθενται στο Volvo. Αξίζει να αναφερθεί πως θα εφοδιάζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης με αισθητήρες Lidar.

Η Polestar θα παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια και ξεκινώντας με το «3», σκοπεύει να αυξήσει την παρουσία της σε τουλάχιστον 30 αγορές παγκοσμίως και από τις 29.000 οχήματα που πούλησε το 2021, να αναρριχηθεί στις 290.000 στο τέλος του 2025. Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί γύρω στις 100.000 δολάρια (ισοτιμία 94.000 ευρώ) και βασικοί αντίπαλοί του θα είναι τα Tesla Model X, Mercedes-Benz EQE και BMW iX μεταξύ άλλων.

Get it on Google Play Download on the App Store