Αυτόνομο φορτηγό Ford «Μade in Turkey»

Οι γείτονες είναι γνωστό πως είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με εμάς στον τομέα της βιομηχανίας – και δη αυτή των αυτοκινήτων. Renault, Fiat, Isuzu, Toyota, Hyundai και Ford διατηρούν εγκαταστάσεις στην τουρκική επικράτεια, με το «Μπλε Οβάλ» να παρουσιάζει την πρότασή του για τα φορτηγά του μέλλοντος.

Δείτε ακόμα: Ποια χώρα ετοιμάζει λωρίδα μόνο για… πλούσιους;

Το F-Vision, όπως ονομάζεται το φιλόδοξο project, αποτελεί ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που σκοπό έχει να δείξει την κατεύθυνση της αμερικανικής εταιρίας (του τούρκικου παρακλαδιού, συγκεκριμένα) για τις διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων. Όπως βλέπουμε ο σχεδιασμός του λίγη σχέση έχει με τα σημερινά φορτηγά, προεξάρχοντος του παρμπρίζ που είναι ενσωματωμένο στη μετώπη του τράκτορα. Ξεχωρίζει επίσης το ανάγλυφο σχήμα, όλα στην προσπάθεια της μείωσης της αεροδυναμικής αντίστασης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αεραγωγοί στα χαμηλά του προφυλακτήρα, που περιβάλλονται από τους προβολείς LED, αλλά και ο σχεδιασμός των τροχών.

Η καρότσα ακολουθεί τον σχεδιασμό του τράκτορα και την διαμόρφωση του σχήματος, με τους τροχούς να είναι καλυμμένους προκειμένου να ομαλοποιείται η ροή του αέρα. Η Ford δεν ανακοινώνει αεροδυναμικό συντελεστή, όμως δηλώνει πως «είναι το πιο αεροδυναμικό όχημα του είδους που έχει παρουσιαστεί». Κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό συναντάμε ηλεκτρικό σύνολο (αγνώστου διάταξης, χωρητικότητας και ισχύος) και συνδυασμό με δυνατότητα αυτόνομης κίνησης επιπέδου 4 (το όχημα μπορεί να κινηθεί μόνο του, δηλαδή, αλλά απαιτείται σε κάθε περίπτωση η εγρήγορση του οδηγού και τουλάχιστον ένα χέρι του στο τιμόνι). Οι κλασικοί και τεράστιοι πλαϊνοί καθρέπτες που συναντάμε στα παραδοσιακά φορτηγά έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Διαβάστε επίσης: Peugeot e-Legend: Το νέο 504 Coupe (+video)

Τέλος αν η σχεδίαση του F-Vision σας θυμίζει κάτι από Iron Man, έχετε απόλυτο δίκιο! H ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τις γραμμές του πρωτοτύπου, εμπνεύστηκε από το κράνος του υπερ-ήρωα της Marvel.

 

Get it on Google Play Download on the App Store