Battista: Το νέο Hypercar της Pininfarina των 1.900 ίππων!

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar το οποίο θα κατασκευαστεί από την νέα εταιρεία Automobili Pininfarina, θα ονομάζεται Battista, προς τιμήν του εμπνευστή και ιδρυτή του ιταλικού οίκου.

Το Battista, αποτελεί το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάσει η Automobili Pininfarina κι είναι εκείνο που εισάγει τον οίκο Pininfarina στην νέα εποχή του, πλέον ως κατασκευαστή αυτοκινήτων. Αρχικά το Hypercar είχε λανσαριστεί ως PFO, αλλά οι ιθύνοντες της μάρκας αποφάσισαν να δώσουν το όνομα του ιδρυτή του μεγάλου σχεδιαστικού οίκου.

Δείτε ακόμη: Rimac Concept_One: Το ηλεκτρικό που ντροπιάζει Ferrari

Το Battista θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί από την νέα εταιρεία και θα αποτελέσει την ηλεκτρική ναυαρχίδα της, η επίσημη πρεμιέρα της οποίας θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με δηλώσεις μεγάλων στελεχών της Automobili Pininfarina, το Battista θα είναι το γρηγορότερο και δυνατότερο hypercar που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η συνεργασία με την Rimac, φαίνεται πως έχει αποδώσει καρπούς μιας και κάτω από δυναμικό αμάξωμα θα υπάρχουν ηλεκτροκινητήρες, που αναμένεται να αποδίδουν 1.900 ίππους και 2.300 Nm ροπής. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα εκτοξεύεται στα 483 χλμ/ώρα.

Διαβάστε επίσης: Toυλάχιστον 1 εκατ. ευρώ θα κοστίζει το hypercar της Toyota

Κι όλα αυτά με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 αντίτυπα, με την παραγωγή να ξεκινάει το 2020, με την τιμή απόκτησης να κυμαίνεται μεταξύ 1,6 και 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store