Bentley 400 χλμ. με προβλήματα βαφής (+video)

Αυτοκίνητα επιπέδου Bentley αποτελούν την αφρόκρεμα των δρόμων. Ύψιστη προσφορά πολυτέλειας, status, τεχνολογίας και επιδόσεων, για το ανάλογο αντίτιμο. H Continental GT, για παράδειγμα, ξεκινά από τις 207.825 δολάρια στις Η.Π.Α. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος, πως μια κατασκευή του είδους να είναι προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια.

Δείτε ακόμα: Tesla Model 3 βγάζει νερό από το πορτ μπαγκάζ

Όπως αποδεικνύεται, όμως, ακόμα και στην αφρόκρεμα μπορείς να βρεις ψεγάδια. Πολλά μάλιστα. Οι Chigaco Auto Specialists ειδικεύονται στη διόρθωση φανοποιείας. Φαντάζει απίθανο να χρειαστεί ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο 200+ χιλιάδων τη συνδρομή τους, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποιο περιστατικό. Η Continental GT που θα δούμε, ωστόσο, φαίνεται πως δεν δέχτηκε τη φροντίδα που της αρμόζει ούτε από το εργοστάσιο, ούτε από την αντιπροσωπεία που πιστώθηκε την πώληση.

Το βρετανικό υπερπολυτελές grand tourer έχει στο κοντέρ του μόλις 249 μίλια (401 χλμ.). Αγορασμένο προ ολίγων μηνών και φυλασσόμενο σε γκαράζ (αυτό έλειπε), παρουσιάζει σημάδια στο αμάξωμα που παραπέμπουν σε χρήση αρκετά πάνω αυτής του κοντέρ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις μικρογρατζουνιές και τα υπολείμματα κόλλας, που υπάρχουν σχεδόν στο σύνολο των επιφανειών. Όπως αναφέρουν οι ειδήμονες, δεν είναι ασύνηθες να εμφανίζονται τέτοιες ανορθογραφίες στις βαφές καινούργιων μοντέλων. Οι γρατζουνιές συνήθως προέρχονται από βερνίκωμα, ενώ οι κόλλες από τα καλύμματα που τοποθετούνται στα ακριβά αυτοκίνητα κατά τη μεταφορά τους.

Διαβάστε επίσης: Honda Civic χωρίς υγρά αρνείται να «σπάσει» (+video)

Επιπλέον, σε πολλά σημεία παρατηρούνται έντονες κυκλικές «ζωγραφιές» που κατά πάσα πιθανότητα έχουν προκληθεί από τα εργοστασιακά τριβεία, στο πέρασμα του γυαλιστικού. Ίδιας μορφής γρατζουνιές δεν λείπουν ούτε από τις ζάντες, ούτε από τα χρωμιωμένα μαρσπιέ. Βέβαια, κάποια από τα σημάδια στην Bentley θα μπορούσαν να έχουν προέλθει από βούρτσες πλυντηρίου. Ο ιδιοκτήτης, όμως, ισχυρίζεται πως το αυτοκίνητο πλένεται μόνο στο χέρι και από εξειδικευμένο συνεργείο. Οπότε, το σύνολο της ταλαιπωρίας στο αμάξωμα της ολοκαίνουργιας Continental GT έχει προκληθεί από το φανοποιείο του εργοστασίου και την απροσεξία των ανθρώπων στην αντιπροσωπεία.

Get it on Google Play Download on the App Store