BMW: «Πάντα να ανάβετε το φλας»

Τόσο απλή και αυτονόητη κίνηση, τόσο δύσκολη για πολλούς οδηγούς. Αυτή η επαφή των δακτύλων του αριστερού χεριού με το διακόπτη των φλας, που θα πρέπει να γίνεται πριν κάθε αλλαγή πορείας. Η BMW φροντίζει να μας υπενθυμίσει τη σημασία της χρήσης των δεικτών πορείας, μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter.

Για την ακρίβεια, περισσότερο στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της απευθύνεται, και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α. Εκεί όπου οι οδηγοί BMW διατηρούν από τις χειρότερες φήμες, αναφορικά με το επίπεδο οδηγικής παιδείας και τήρησης του Κ.Ο.Κ. Μια από τις συχνότερες κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι η μη χρήση των φλας, με την BMW USA να αφουγκράζεται το κλίμα και να ενημερώνει το κοινό της. Το οποίο, ως φαίνεται, είχε όρεξη για χιούμορ, κρίνοντας από τις απαντήσεις που έλαβε η δημοσίευση.

Ένας χρήστης απάντησε: «Δεν τα χρειαζόμαστε, έχουμε BMW», ένας άλλος: «Ποτέ, κανένας οδηγός BMW», ενώ ένας τρίτος: «Απίστευτο! Έχουν φλας οι BMW; Είναι στο στάνταρ εξοπλισμό;». Πέρα από την πλάκα και το ανάλαφρο κλίμα, η χρήση των φλας είναι μια από τις βασικότερες διαδικασίες που θα πρέπει να τηρεί κάποιος κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως οι αλλαγές λωρίδας χωρίς αυτά αποτέλεσαν τη βασική αιτία για την εξέλιξη των ανάλογων επικουρικών συστημάτων. Για την πραγματοποίηση στροφής χωρίς φλας, όμως, ακόμα δεν υπάρχει κάποιο ηλεκτρονικό που να διορθώνει την κουταμάρα του ανθρώπου πίσω από το τιμόνι. Οπότε όταν θέλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο οδόστρωμα, ειδοποιούμε τους τριγύρω με ένα απλό «κλακ» πίσω από τη στεφάνη.

Get it on Google Play Download on the App Store