BMW Vision M Next: Tο μέλλον έρχεται με 600 ίππους! (+video)

Η γερμανική μάρκα μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο σκιαγραφεί την επόμενη γενιά του i8, αποκαλύπτοντας παράλληλα και το όραμα της BMW για τα μοντέλα της σε λίγα χρόνια από τώρα!

Στο κοντινό μας μέλλον οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής, είτε να οδηγήσουν, είτε να οδηγηθούν στο προορισμό τους από το αυτοκίνητό τους. Η BMW όμως μας καθησυχάζει, λέγοντας πως ο οδηγός πάντοτε θα έχει ενεργή συμμετοχή στην οδήγηση. Παράλληλα βάζει φωτιά στη φαντασία μας, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Vision M Next, το οποίο θα έχει 600 ίππους!

Δείτε ακόμη: Πυροσβέστες πέταξαν στο νερό BMW i8!

Το πρωτότυπο μοντέλο παρουσιάστηκε στη BMW Welt, εκεί όπου κατά κόρον η μάρκα μας αποκαλύπτει τις νέες καινοτομίες της και τα τεχνολογικά επιτεύγματά της, σε τομείς όπως: η αυτόνομη οδήγηση, η συνδεσιμότητα, ο φουτουριστικός σχεδιασμός, η ηλεκτροκίνηση και οι υπηρεσίες, όπου όλα περικλείονται στο όνομα D+ACES. Σχεδιαστικά τώρα, η BMW Vision M Next έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το BMW i8. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το concept μοντέλο έχει τον ίδιο τρόπο ανοίγματος των θυρών, οι οποίες διαθέτουν λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και μόνο όταν ταυτοποιήσουν τον κάτοχο ανοίγουν.

Η γρίλια «νεφρών» που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της BMW κάνει και στο πρωτότυπο μοντέλο αισθητή την παρουσία της, ενώ η πρωτοποριακή τεχνολογία εκπομπής φωτός Laser Wire (πρόκειται για μία λεπτή γυάλινη φωτιζόμενη επιφάνεια), ενσωματώνεται στα φωτιστικά σώματα.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο BMW i8 επιβάλλει την τάξη στην Γερμανία (+video)

Το εσωτερικό είναι πλήρως ψηφιακό, όπου υπάρχει ένα head-up display, μία κυρτή γυάλινη οθόνη και ένα πλήρες ψηφιακό ταμπλό, όπου όλα περικλείονται σε μία μονάδα πίσω από το τιμόνι.  Όσον αφορά τα υλικά, κυμαίνονται από συνθετικές ίνες έως ανοδιωμένο τιτάνιο, ενώ δέρμα ποιότητας υπάρχει στις επιφάνειες που αγγίζουν άμεσα τα χέρια του οδηγού και του συνοδηγού, (τιμόνι, χειρολαβές πόρτας). Η υπόλοιπη καμπίνα είναι επικαλυμμένη με ύφασμα Microfiber Midnight Blue, το οποίο στην πραγματικότητα φαίνεται και έχει παρόμοια υφή με το δέρμα.

Η καρδιά του Vision M Next είναι ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης, ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρικά μοτέρ, παράγοντας συνδυαστικά 600 ίππους. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Επίσης, το BMW Vision M Next Concept έχει τη δυνατότητα να κινείται και με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια.

Get it on Google Play Download on the App Store