BMW X4: Η παλιά απέναντι στη νέα (+video)

Η BMW X4 ήταν ουσιαστικά η μικρότερη εκδοχή της X6, του κουπέ SUV που η γερμανική μάρκα λάνσαρε ως μία ιδιαίτερη κατηγορία εκείνη την εποχή και συγκεκριμένα το 2007. Πλέον, ήρθε η ώρα το μικρότερο γερμανικό κουπέ το οποίο διατίθεται από το 2014 και έχει πωλήσει 200.000 αυτοκίνητα, να αποκτήσει διάδοχο για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα εδώ.

Δείτε ακόμη: Αμαρτωλά… αυτοκίνητα ενός εκατομμυρίου καταστρέφονται (+video)

Στην δεύτερη γενιά της, η BMW X4 αν και διατηρεί την σχεδιαστική αρχιτεκτονική της με την έντονη κλίση της οροφής που της χαρίζει και το κουπέ ύφος, έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις. Συγκεκριμένα, το μήκος της είναι αυξημένο κατά 81 χλστ. φτάνοντας πλέον στα 4.752 χλστ. ενώ το μεταξόνιό της είναι αυξημένο κατά 54 χλστ. φτάνοντας στα 2.864 χλστ. Παρά την αύξηση των διαστάσεων η BMW τονίζει πως η κατανομή του βάρους παραμένει ιδανική στο 50:50 ανάμεσα σε εμπρός και πίσω άξονα.

Φυσικά οι σχεδιαστικές αλλαγές είναι εμφανείς σε σχέση με την πρώτη γενιά του αυτοκινήτου, καθώς έχουν αλλάξει όλα επάνω του. Μάσκα, φώτα, προφυλακτήρες, καπό, πόρτες, όλα είναι αλλαγμένα και δεν θυμίζουν σε τίποτα την πρώτη BMW X4.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή BMW M2 Coupe M-DCT 370 PS (+videos)

Επειδή όμως η δύναμη της εικόνας είναι μεγαλύτερη από αυτή των λέξεων, ας δούμε αναλυτικά στο video που ετοίμασε η BMW τα δύο μοντέλα δίπλα δίπλα.

Get it on Google Play Download on the App Store