Η Buick έπαθε… Ferrari και «βγάζει» 600 ίππους

Εικόνες από το ηλεκτρικό της… μέλλον έδωσε στη δημοσιότητα η Buick. Το Electra-X concept, όπως ονομάζεται, θα κάνει ντεμπούτο στην Κίνα στις αρχές του επόμενου μήνα και οι Αμερικανοί μας δίνουν μια πρώτη -πολύ όμορφη- γεύση.

Κατ’ αρχάς, το Electra-X δίνει στίγμα για το σχεδιαστικό «αύριο» της φίρμας, που όπως λένε στελέχη της «απογειώνει την καινοτόμο σκέψη και τη φαντασία της Buick για τη μελλοντική ηλεκτρική κινητικότητα στο επόμενο επίπεδο». Η εταιρεία κρατά κρυφές τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά είναι σαφές ότι η Buick βαδίζει γοργά μπροστά. Έτσι, αντί για την παραδοσιακή ογκώδη μάσκα, το πρωτότυπο διαθέτει μια σπορ μπροστινή όψη που θυμίζει… Ferrari Roma.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Electra-X έχει μια προεξέχουσα «μύτη» που βρίσκεται επάνω από μια πλήρως κλειστή μάσκα, που συνδυάζεται αρμονικά με λεπτούς προβολείς. Η εικόνα στο πάνω μέρος αποκαλύπτει μερικές ακόμη λεπτομέρειες, όπως ψηφιακούς πλαϊνούς καθρέφτες και μια χαρακτηριστική μπροστινή κολόνα με μαύρες ρίγες στη βάση της. Αν μη τι άλλο, αυτή η εμφάνιση είναι καινοτόμα για τη μάρκα, που σχολιάζει πως το κόνσεπτ έχει «ξεχωριστό στυλ, μαζί με ένα ευάερο εσωτερικό». Το μοντέλο θα «πατήσει» στην πλατφόρμα Ultium της GM και θα διαθέτει ένα «Εικονικό Σύστημα Πιλοτηρίου». Η μάρκα συνέχισε λέγοντας ότι η ιδέα είναι «σχεδιασμένη για να παρέχει μια ασφαλέστερη, πιο έξυπνη και πιο επιθυμητή εμπειρία EV».

Για την κίνηση του αυτοκινήτου, δεν υπάρχουν στοιχεία, ωστόσο θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά είδαμε το Electra στη Σαγκάη πριν από δύο χρόνια. Ήταν ένα ηλεκτρικό crossover coupe που διέθετε πόρτες φτερών πεταλούδας, καθώς και σύστημα τετρακίνησης με διπλό κινητήρα που απέδιδε 583 ίππους. Αυτό επέτρεπε στο κόνσεπτ να επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store