Τροχαία κάνει χρήση drones για τον έλεγχο των παραβάσεων!

Ότι στους δρόμους οι Ρώσοι οδηγοί ξεσαλώνουν το ξέρουμε, μιας και άπειρα βίντεο με τραγελαφικά έως θανατηφόρα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αυτό όμως που μπορεί να μην ξέρετε, είναι πως η ρωσική τροχαία έχει επιστρατεύσει μη επανδρωμένα drones για την επόπτευση των δρόμων και την καταγραφή των παραβάσεων.

Δείτε ακόμη: Συγκρουόμενα από την Ρωσία (+video)

Τα μικρά drones μπορούν να απογειωθούν είτε από τη ράμπα εκτόξευσης, είτε ακόμα και με τα χέρια από τον αστυνομικό και να ξεκινήσουν το κατασκοπευτικό τους έργο. Τα μικρά drones, είναι ασύρματα συνδεδεμένα με έναν φορητό υπολογιστή, στον οποίο καταγράφονται όλα τα δεδομένα. Σε περίπτωση παραβίασης, αυτή σημειώνεται αρχειοθετείται και αποστέλλεται στον παραβάτη.

Διαβάστε επίσης: Η διαφήμιση που προκάλεσε 517 ατυχήματα σε μία μέρα!

Αυτό που σημειώνουν οι αστυνομικοί είναι πως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των drones, είναι πως ακόμα κι αν ο παραβάτης ξεφύγει από τις επίγειες δυνάμεις, το μη επανδρωμένο σκάφος τον έχει «κλειδώσει» δίνοντας συνεχώς το στίγμα του κι έτσι μπορούν να τον εντοπίσουν εκ νέου και να τον τιμωρήσουν για τις παραβάσεις του.

Get it on Google Play Download on the App Store