Χρόνια πολλά VW Golf!

Τα 45 του χρόνια έκλεισε σήμερα το αειθαλές μοντέλο της Volkswagen, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το μακρινό 1974!

Στις 29 Μαρτίου 1974, τσούλησε από τη γραμμή παραγωγής ένα ιστορικό μοντέλο, τόσο για τη VW, όσο και για την αυτοκίνηση γενικότερα. Ένα μοντέλο που ακόμα και στις μέρες μας, είναι άρτια συνυφασμένο με το όνομα της VW. Φυσικά μιλάμε για το Golf, το οποίο από την αρχή της καριέρας του έχει πουλήσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Καθυστερεί η πρεμιέρα του νέου VW Golf

Με απόλυτους αριθμούς, ένα νέο Golf παραγγέλνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε 41 δευτερόλεπτα, σε καθημερινή βάση, αδιάκοπα από την έναρξη της παραγωγής του πριν από 45 χρόνια, κάτι που σημαίνει περίπου 780.000 οχήματα ετησίως. Με αφορμή τα γενέθλια του Golf έκανε δηλώσεις ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Ralf  Brandstätter, ο οποίος δήλωσε:

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή VW Golf 1.5 TSI EVO 130 PS DSG7

«Το Golf αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη μάρκα. Είναι σύμβολο προόδου και τεχνολογικής εξέλιξης, μιας και είναι το μοντέλο που έκανε τις τεχνολογίες ασφάλειας προσιτές για εκατομμύρια ανθρώπους για πρώτη φορά. Για επτά γενιές, το Golf έχει συμβάλει στην ανάδειξη της VW σε έναν από τους πιο σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο».

Get it on Google Play Download on the App Store