Δεκάδες νέα ονόματα για τις μελλοντικές BMW

Η BMW κατοχύρωσε δεκάδες νέα ονόματα στο Γερμανικό Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων, υποδηλώνοντας μεγάλες αλλαγές στην ονοματολογική δομή της μελλοντικής της γκάμας.

Αυτή τη στιγμή οι Βαυαροί χρησιμοποιούν αριθμούς για να τοποθετούν εμπορικά τα μοντέλα τους (Σειρά 3 πχ), ακολουθούμενους από δυο ακόμα νούμερα για τον κινητήρα και ένα γράμμα, που δείχνει τη φύση του (i βενζίνη, d πετρέλαιο, e plug-in υβριδικό). Οι τετρακίνητες εκδόσεις αναγνωρίζονται από το «xDrive», ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έχουν μπροστά το γράμμα «i» (i4, iX, iX3 κλπ). Σύμφωνα με τα ονόματα που κατοχύρωσε η BMW, αφενός υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμπλουτιστούν τα κινητήρια σύνολα, αφετέρου θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα.

Για παράδειγμα, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις της Σειράς 1 με το «i» μπροστά (i118, i120, i130, i140) και άλλες τρεις της Σειράς 3 στο ίδιο μοτίβο (i320, i330, i340). Δεν μπερδεύτηκαν οι γραμματοσειρές και από «320i» έγινε «i320». Απλά, οι διαφορετικοί αριθμοί υποδεικνύουν τις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος που θα έχει η ηλεκτρική 3άρα, όταν παρουσιαστεί. Το ίδιο ισχύει για το iX750, που υποδηλώνει ηλεκτρική μορφή της X7, όπως και το iX2 (ηλεκτρική X2, δηλαδή). Από εκεί και πέρα, οι αριθμοί θα συνεχίσουν να κατηγοριοποιούν τα κινητήρια σύνολα (ή τις αποδόσεις αυτών, καθώς σε πολλές εκδόσεις είναι το ίδιο μοτέρ με άλλη ισχύ), αλλά σε τριψήφια εκτέλεση. Η κορυφαία i7 φερ’ ειπείν θα αλλάξει, και από «i7 M60» που είναι σήμερα θα γίνει «i760»

Μιλώντας για «M», η μοναδική νέα προσθήκη αφορά το όνομα «M350». Κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται η σημερινή M340i να χάσει το «i» και να ανέβει 10 ψηφία, για την υπαρχηγό στη γκάμα της επόμενης Σειράς 3.

Get it on Google Play Download on the App Store