Delage D12: 7.6 V12, 1.100 ίπποι, 2,2 εκατ. ευρώ

Δεν έχουμε ακούσει πολλά από την Delage από τότε που η εταιρεία παρουσίασε την εμπνευσμένη από τη F1, D12 το 2020, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία είναι και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς αποκάλυψε την ύπαρξη ενός πρωτοτύπου.

Η Delage δεν είπε πολλά για το αυτοκίνητο, αλλά το έχει τεστάρει στο Μάνι-Kουρ στη Γαλλία. Η εταιρεία είπε επίσης ότι το πρωτότυπο πρόκειται να πραγματοποιήσει περιοδεία στις ΗΠΑ το καλοκαίρι με την πρώτη του στάση να έχει πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο. Στη συνέχεια, το πρωτότυπο θα φτάσει στο Μαϊάμι για να «προσφέρει στους υποψήφιους πελάτες της την ευκαιρία να το δοκιμάσουν». Εκτός από την επιβεβαίωση ενός επιχειρησιακού πρωτοτύπου, η Delage αποκάλυψε ότι δύο αντιπρόσωποι έχουν υπογράψει ήδη συμφωνία διανομής και εξυπηρέτησης για το D12 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη ήταν η Delage της Νότιας Καλιφόρνια από το Newport Beach Automotive Group, ενώ η δεύτερη είναι η Delage of Florida από την Specialty Car Collection.

Το D12 είναι ένα υπεραυτοκίνητο 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 7,6 λίτρων που υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο κινητήρας αποδίδει 990 ίππους, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στην έκδοση GT συνεισφέρει επιπλέον 110 ίππους για να ανεβάσει τη συνδυασμένη ισχύ στους 1.100 ίππους.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μια έκδοση Club, η οποία έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων που «βοηθά μόνο στην οδήγηση της κυκλοφορίας, τη στάθμευση και την όπισθεν». Ο ελαφρύς κινητήρας επιτρέπει στο Club να ζυγίζει σχεδόν 91 κιλά λιγότερο από το GT, αλλά έρχεται επίσης με χαμηλότερη συνδυασμένη ισχύ 1.010 ίππων.

Τα πρώτα D12 έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν σε Αμερικανούς πελάτες το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 30 μονάδες παγκοσμίως και μόνο δέκα θα κυκλοφορήσουν στην πολιτεία.

Get it on Google Play Download on the App Store