Δεύτερη νιότη για την Porsche 924 του Walter Röhrl

Η Porsche αποφάσισε να κάνει ένα ξεχωριστό δώρο για τα 74α γενέθλια του Walter Röhrl, αναπαλαιώνοντας πλήρως μια παλιά του αγάπη!

Η 924 Carrera GTS ήταν το αυτοκίνητο, με το οποίο ο Γερμανός θρύλος συμμετείχε στο εγχώριο πρωτάθλημα ράλλυ, το 1981. Μαζί, κατέκτησαν 4 νίκες και τερμάτισαν 2οι στην κατάταξη. Σαράντα χρόνια μετά, Röhrl και 924 ξανάσμιξαν για να γιορτάσουν τα 74 χρόνια ζωής του δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή! Ο Röhrl έκανε ένα διάλειμμα από το WRC το 1981, ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου την προηγούμενη χρονιά. Αναζωογονητικό όπως αποδείχθηκε, καθώς η επιστροφή του συνοδεύτηκε από το δεύτερο πρωτάθλημα, το 1982.

Η φίρμα από το Τσουφενχάουζεν κατασκεύασε 9 αγωνιστικές 924, με αυτή του Γερμανού να είναι η υπ’ αριθμόν 5. Το αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε πλήρως και βάφτηκε στα χρώματα του Monnet (από τα γευστικότερα κονιάκ), που τότε ήταν χορηγός της ομάδας που την έτρεχε. Ο συνδυασμός χρυσαφί-μαύρου αποκαταστάθηκε, αφού μετά το πέρας εκείνης της σεζόν είχε βαφτεί μπλε. Στα μηχανικά μέρη η Porsche αντικατέστησε την αντλία καυσίμου, το intercooler, τις δαγκάνες των φρένων, τον συμπλέκτη και το τούρμπο της KKK. Ακόμα και οι τροχοί είναι αυθεντικοί, τόσο σε διάσταση (255/55/R15) όσο και χάραξη ελαστικών!

Ο 2λιτρος υπετροφοδοτούμενος αποδίδει 245 άλογα στις 6.250 σ.α.λ. και 335 Nm στις 3.000 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και έχοντας να κινήσει 1.050 κιλά.

H Porsche όχι μόνο αναπαλαίωσε το αυτοκίνητο, αλλά το έκανε και δώρο στον Walter Röhrl! Ο οποίος, πανευτυχής, δήλωσε: «Βγήκα από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πριν 40 χρόνια και δεν είχα ξανακαθίσει στο μπάκετ του, μέχρι σήμερα. Σαν ταξίδι στο χρόνο μου φάνηκε. Κατευθείαν ένιωσα 40 χρόνια νεότερος.»

Get it on Google Play Download on the App Store