Διαθέσιμη η Porsche 911 Turbo από τα «Κακά Παιδιά»

 

 

Η ταινία «Τα Κακά Παιδιά» (Bad Boys) συνέχισε ιδανικά το δημοφιλέστατο στα τέλη 80’s – μέσα 90’s είδος του cop bromance, που απογειώθηκε μέσω του franchise «Φονικό Όπλο». Ένα δίδυμο αστυνομικών, συνεργάτες και κυρίως φίλοι, μέσα από τους φαινομενικά αταίριαστους χαρακτήρες και τη διαφορετική φιλοσοφία στην επιβολή του καθήκοντος, συνδυάζουν γέλιο, περιπέτεια και θέαμα. Μέσα σε όλα, μια Porsche 911 Turbo.

Για την ακρίβεια, σε ρόλο πρωταγωνιστή. Η ταινία του Μάικλ Μπέι ανοίγει με το γερμανικό sportscar, πριν καν εμφανιστούν στα πλάνα οι Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λόρενς. Το αυτοκίνητο που συμμετείχε στα γυρίσματα μάλιστα δεν ήταν κάποια δημοσιογραφική 911 Turbo ή ρέπλικα, αλλά η προσωπική 964 του ίδιου του σκηνοθέτη! Όποιος αγαπάει το πρώτο Bad Boys (βγήκαν άλλα δυο μετά), την 964 Turbo και έχει στην τράπεζα κομπόδεμα, μπορεί να αποκτήσει τον τετράτροχο κινηματογραφικό αστέρα.

Πέραν της επιπρόσθετης αξίας από τη συμμετοχή σε χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, η εν λόγω Porsche έχει το προνόμιο να αποτελεί μια από τις 350 Turbo που εισήχθησαν στις Η.Π.Α. το 1994. Την τελευταία χρονιά, δηλαδή, που η υπερτροφοδοτούμενη 911 διατέθηκε ως πισωκίνητη! Οπότε έχουμε 3 ειδικούς λόγους να ανεβάζουν την αξία της μαύρης Porsche, πριν καν αναφερθούμε στα τυπικά της προσόντα. Το οδόμετρο, κατ’ αρχάς, αναγράφει μόνο 34.396 μίλια (55.355 χλμ.). Για την κατάσταση δεν τίθεται το παραμικρό ζήτημα, καθώς η συγκεκριμένη 911 έχει εκτεθεί πολλάκις σε μουσεία και διάφορες εκδηλώσεις.

Στα μηχανικά μέρη τώρα, στο πίσω μέρος συναντάμε τον 3.6 υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο boxer. H απόδοση φτάνει τους 360 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και τα 520 Nm στις 4.200 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τον πίσω άξονα μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα είναι ζήτημα 4,8 δλ. και η τελική αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα, αριθμοί εντυπωσιακοί για αυτοκίνητο που πλησιάζει τα πρώτα «-άντα» σε ηλικία.

Τιμή δεν αναφέρεται, ωστόσο δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να κυμανθεί κάτω από τις 200.000 δολάρια (177.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store