Διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο η Porsche 911

Η Porsche θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το fun to drive των μοντέλων της, θα προσφέρει προαιρετικά το χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων στις Carrera S και Carrera 4S, καθώς και στις Cabriolet εκδόσεις τους.

Το 7άρι μηχανικό κιβώτιο θα προσφέρεται με Sport Chrono πακέτο και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Porsche δεν θα υπάρχει παραπάνω χρέωση.

Δείτε ακόμα: Porsche Taycan 4S: Πιο προσιτή, με λιγότερη αυτονομία!

Το χειροκίνητο κιβώτιο, συγκριτικά με το αυτόματο PDK των 8 σχέσεων θα προσφέρει ελαφρώς πιο αργές επιδόσεις. Για παράδειγμα η Carrera S θα είναι αργότερη κατά 0,7 δλ. στην διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση (0-96 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την Porsche) συγκριτικά με αυτήν με το PDK κιβώτιο, αλλά η τελική ταχύτητα θα παραμένει αμετάβλητη στα 306 χλμ./ώρα. Το χειροκίνητο κιβώτιο θα μειώνει και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 38,1 κιλά (1.496 κιλά), ενώ παράλληλα με το Sport Chrono πακέτο προσφέρονται οι Dynamic Drivetrain Mounts (δυναμικές βάσεις), το πρόγραμμα διαχείρισης PSM Sport Mode, λειτουργία συγχρονισμού των στροφών του κινητήρα (rev match), ενώ στο τιμόνι υπάρχει ο διακόπτης επιλογής των προγραμμάτων οδήγησης Normal, Sport, Sport Plus και Individual.

Διαβάστε επίσης: Το απίστευτο χαρακτηριστικό με τα καπάκια της Porsche

Συνδυαστικά με το χειροκίνητο 7αρι κιβώτιο, ενσωματώνεται και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, απογειώνοντας έτσι την οδηγική ευχαρίστηση. Τα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα για παραγγελία και θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες των Η.Π.Α. την επόμενη άνοιξη. Οι τιμές ξεκινούν από τα 102.000 ευρώ για τη χειροκίνητη 911 Carrera S, ενώ η 911 Carrera 4S Cabriolet θα φτάνει στα 120.000 ευρώ. Προς το παρόν δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα δούμε το χειροκίνητο κιβώτιο και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Get it on Google Play Download on the App Store