Δίδυμες και αχώριστες Alfa Romeo Alfasud!

Κάποια αυτοκίνητα όσα χρόνια και αν περάσουν συνεχίζουν τα τραβούν το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων της αυτοκίνησης και μόνο απαρατήρητα δεν περνούν, ακόμα και όταν δεν βρίσκονται στο δρόμο, αλλά σταθμευμένα σε μια πυλωτή πολυκατοικίας. Πώς να μην πέσει το βλέμμα σε δύο «δίδυμες» Alfa Romeo Alfasud παρκαρισμένες η μία δίπλα στην άλλη, στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα;

Δείτε ακόμη: Η Alfa Romeo Tonale σε μορφή παραγωγής

Σίγουρα πολύ σπάνια εικόνα -για την Ελλάδα τουλάχιστον- να αντικρίσεις δύο τέτοια αυτοκίνητα μαζί και μάλιστα σε καλή κατάσταση, εξωτερικά και στο εσωτερικό τους, ειδικά η αριστερή με το όμορφο μπεζ δερμάτινο σαλόνι. Κρίνοντας από τη βρωμιά που έχει κάτσει στα ελαστικά τους, υποθέτουμε ότι έχουν παραμείνει εκεί για πολύ καιρό ακινητοποιημένες. Ωστόσο, το κόκκινό τους χρώμα δεν ήταν πολύ σκονισμένο και παρόλη την ηλικία των αυτοκινήτων δεν έδειχνε ξεθωριασμένο, ενώ και οι δύο έφεραν τις πινακίδες τους. Επίσης, με μια γρήγορη ματιά δεν φαινόταν να έχουν σκουριά, η οποία αποτελούσε και το βασικότερο πρόβλημα του αυτοκινήτου.

Η μία Alfasud με κινητήρα 1.2 λτ. boxer και η άλλη με το 1.3 λτ. boxer μηχανικό σύνολο. Μάλιστα, πρόκειται για τις ανανεωμένες Alfasud με τους πλαστικούς προφυλακτήρες, τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα, μάσκα και ταμπλό, που παρουσιάστηκαν το 1980 και παρέμειναν στην παραγωγή έως το 1983 για να αντικατασταθούν από την Alfa Romeo 33. Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον, όποιος γνωρίζει κάτι για αυτά τα αυτοκίνητα να μας ενημερώσει για το ιστορικό τους.

Δείτε ακόμη: «Ελληνική» Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4 με πινακίδες!

Get it on Google Play Download on the App Store