Δωρεάν οι συγκοινωνίες σε ευρωπαϊκή χώρα!

Από την 1η Μαρτίου 2020, θα είναι δωρεάν οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Λουξεμβούργο. Έτσι, γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που προσφέρει χωρίς χρέωση τις μετακινήσεις με τρένα, τραμ και λεωφορεία. Μόνο οι επιβάτες της πρώτης θέσης στο τραίνο να χρειαστεί να πληρώσουν εισιτήριο.

Δείτε ακόμη: Θεωρείτε δίκαια τα τέλη κυκλοφορίας;

Η πιο μικρή χώρα της Ευρώπης, αλλά με το υψηλότερο στον κόσμο κατά κεφαλήν εισόδημα, το Λουξεμβούργο με τους σχεδόν 614.000 κατοίκους, θέλει να αποτελέσει υπόδειγμα και σε αυτόν τον τομέα.

Όλα τα μηχανήματα που πωλούν εισιτήρια θα κλείσουν και θα ανατεθούν νέα καθήκοντα στο προσωπικό ελέγχου εισιτηρίων. Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ δήλωσε ότι με αυτή την κίνηση θα αυξηθεί και ο τουρισμός.

Δείτε ακόμη: Εκατοντάδες οδηγοί έχασαν το δίπλωμα για το κινητό

Βασικός στόχος αυτής της κίνησης, είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, πράγμα που ταυτόχρονα σημαίνει καθαρότερο περιβάλλον και περισσότερη άνεση στους δρόμους. Παράλληλα, οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και ποδηλάτων θα διπλασιαστούν στο Λουξεμβούργο έως το 2025.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, πολλοί εργαζόμενοι μετακινούνται μόνοι τους στο αυτοκίνητο και η κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει τον αριθμό αυτών από 200% σε 40%. Πρόσθετα, θα δημιουργηθούν νέες διαδρομές για ποδήλατα που θα φτάνουν συνολικά τις έντεκα χιλιάδες χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Εξαρθρώθηκε λαθρεμπορία υγρών καυσίμων (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store