Δωρεάν οι συγκοινωνίες στο Λουξεμβούργο

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος ορκίστηκε για δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία, φροντίζει για τις δωρεάν μετακινήσεις των πολιτών με τα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία. Τα εισιτήρια για μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να καταργηθούν το καλοκαίρι.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι τρομερά έντονο στη πόλη του Λουξεμβούργου, η οποία αν κι αριθμεί μόλις 110.000 κατοίκους, άλλοι 400.000 έρχονται στην πόλη για να εργαστούν, κάτι που αυξάνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες οι οδηγοί στην πρωτεύουσα πέρασαν κατά μέσον όρο 33 ώρες κολλημένοι στην κίνηση το 2016.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές καυσίμων σε Ευρώπη και Ελλάδα

Πέρα όμως από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που θέλει να λύσει ο Μπετέλ, για τη συγκεκριμένη ενέργεια είχε δεσμευτεί κατά τη προεκλογική του εκστρατεία μιας και έθετε ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Λουξεμβούργο έχει υιοθετήσει μια πολύ προοδευτική άποψη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μιας και το καλοκαίρι η κυβέρνηση θέσπισε τις δωρεάν δημόσιες μετακινήσεις για κάθε παιδί και νέο κάτω των 20 ετών. Οι μαθητές γυμνασίου μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο τους και το σπίτι.

Get it on Google Play Download on the App Store