DS X E-Tense: Xωρίς τιμόνι αλλά με 1.360 ίππους (+video)

Στην DS φαίνεται πως έχουν ανησυχίες σχετικά με το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος και για αυτό το λόγο προέβησαν στην παρουσίαση της σπουδής τους με το σχετικό θέμα και συγκεκριμένα τα αυτοκίνητα το 2035. Με άλλα λόγια, παρουσίασαν το DS X E-Tense που σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα, μας δίνει μια καλή πρόγευση για το τι πρέπει να περιμένουμε από την αυτοκίνηση σε περίπου 20 χρόνια από σήμερα.

Δείτε ακόμη: Άνοιξαν οι παραγγελίες του Hyundai που βγάζει… νερό

Όπως βλέπετε και από τις εικόνες μιλάμε για ένα κουπέ αμάξωμα, με ξεκάθαρα φουτουριστικό σχεδιασμό, ο οποίος έχει να επιδείξει μία ασύμμετρη προσέγγιση, αφού το μισώ αυτοκίνητο είναι κλειστό και το άλλο μισό ανοικτό. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα αμάξωμα δύο σε ένα. Και κουπέ και ρόουντστερ.

Το αυτοκίνητο φυσικά είναι αυτόνομο και δεν έχει τιμόνι (μην ξεχνάμε πως μιλάμε για το 2035), ενώ παίρνει πνοή από δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν έως και 1.360 ίππους. Και λέμε μέχρι 1.360 ίππους, αφού εξαρτάται από το πρόγραμμα οδήγησης που θα επιλέξει ο οδηγός.

Διαβάστε επίσης: Νέο ηλεκτρικό σεντάν Nissan Sylphy με βάση το Leaf

Το πρωτότυπο DS X E-Tense είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, προκειμένου να κρατηθεί το βάρος του όσο πιο χαμηλά γίνεται και σε συνδυασμό με την κορυφαία αεροδυναμική του να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή αυτονομία. H DS δεν έχει δώσει αυτή την στιγμή άλλες πληροφορίες για το αυτοκίνητό της, αλλά σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα έχουμε περισσότερα να σας πούμε για αυτό.

Get it on Google Play Download on the App Store