Δυναμικό παρών της Ford στην «Athens Flying Week»

Μοναδικές εμπειρίες και έντονες συγκινήσεις είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στη φετινή «Athens Flying Week», η οποία πραγματοποιήθηκε για ένατη φορά στην ιστορία, στις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης της Τανάγρας. Επιστρέφοντας πιο δυνατή και πιο εντυπωσιακή από ποτέ, η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, έδωσε σε όλους τους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να ζήσουν από απόσταση αναπνοής, τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών και να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό όσο και μοναδικό στο είδος του air show.

Την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες είδαν από κοντά τις επιδείξεις αερομοντελιστών, ενώ συγχρόνως φωτογραφήθηκαν δίπλα σε θρυλικά εκθέματα, μαζί με τους πιλότους (τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα), στη μεγαλύτερη στατική αεροπορική έκθεση των τελευταίων ετών.

Παραμένοντας πιστή στο καθιερωμένο της ραντεβού, η Ford Motor Ελλάς υποστήριξε και φέτος την εκδήλωση. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα (σε ρόλο Follow me), που παραχώρησε για τις ανάγκες της διοργάνωσης ήταν η ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E, τo νέο Puma ST, αλλά και το σκληροτράχηλο Ranger Raptor.

Η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E είναι ένα καινοτόμο SUV με μεγάλη αυτονομία που φτάνει έως τα 610 χιλιόμετρα. Η πισωκίνητη έκδοση με τους 269 ίππους (μπαταρία 75 kWh) κοστίζει στην ελληνική αγορά 55.711 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη των 294 ίππων με την μπαταρία των 98 kWh, 61.082 ευρώ. Η τιμή του τετρακίνητου μοντέλου (351 ίπποι –  μπαταρία 98 kWh) είναι 66.836 ευρώ.

Από τη μεριά του, το νέο Puma ST αποτελεί την απόλυτη έκφανση της μηχανολογικής υπεροχής της Ford Performance στην κατηγορία των συμπαγών SUV μοντέλων. Με τον κινητήρα 1.5 λτ. EcoBoost των 200 ίππων, έρχεται να διεγείρει τα οδηγικά πάθη για όσους αναζητούν καταιγιστικές επιδόσεις και έντονες συγκινήσεις.  Η ισχυρότερη έκδοση του Puma διατίθεται έναντι 35.895 ευρώ.

Το Ranger Raptor είναι ένα από τα κορυφαία pick-up μοντέλα της κατηγορίας με αγωνιστικές καταβολές και τεχνολογίες, ώστε να αντιμετωπίζει και τις πιο ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου. Χρησιμοποιεί έναν πετρελαιοκινητήρα Bi-Turbo 2.0 λτ. EcoBlue, ο οποίος αποδίδει 213 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 10 σχέσεις. Δείτε το σχετικό βίντεο.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store