Δύο «πράσινα» Volkswagen στο Δήμο Αθηναίων

62

Η Kosmocar παραχώρησε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ένα VW e-up! και ένα VW Caddy Kombi TGI, για τις ανάγκες των επιχειρησιακών αναγκών του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστηρίζει σε καθημερινή βάση ένα σημαντικό αριθμό πολιτών σε θέματα όπως η σίτιση, η στέγαση, η προληπτική ιατρική και η περίθαλψη.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Tiguan Allspace για όσους τα θέλουν όλα

Η εκδήλωση παραχώρησης των δύο αυτοκινήτων έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Α.Δ.Α., επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου. Ο κ. Θανάσης Κονιστής, Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar-Volkswagen, παρέδωσε τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων στον κ. Γρηγόρη Λέων, Πρόεδρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Ο κ. Λέων σε δήλωσή του τόνισε «τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία εκτός του ότι συνδράμει σημαντικά στο σπουδαίο κοινωφελή σκοπό που υπηρετεί το εν λόγω κέντρο, συνεισφέρει στο να έρθει ο δήμος ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος για ριζική αλλαγή και μετατροπή της Αθήνας σε μία πράσινη και βιώσιμη πόλη».

Δείτε ακόμη: To VW Polo TGI με 10 ευρώ διανύει 300 χιλιόμετρα!

Το νέο e-up! είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων-λιθίου 32,3 kWh, που του προσδίδει αυτονομία, έως 260 χλμ. Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης DC (40kW), το νέο e-up! φορτίζει τη μπαταρία του κατά 80% σε μόλις 60 λεπτά, αποκτώντας ενεργειακό φορτίο που του εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 200 χλμ. H μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων. Επίσης, το e-up! είναι εξοπλισμένο με πολλά από τα συστήματα τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen.

Δείτε ακόμη: VW ID.3 με 3 μπαταρίες και 2 εκδοχές ισχύος

Το πενταθέσιο Caddy Kombi 1.4 TGI BlueMotion με απόδοση 110 PS συνδυάζει ιδιαίτερα αποδοτικά τη χρήση φυσικού αερίου (CNG) και βενζίνης ενώ προσφέρει μεγάλο όγκο φόρτωσης, 918 λίτρων. Με ενδεικτική λιανική τιμή 25.400 ευρώ, μέση κατανάλωση φυσικού αερίου 4,3 kg/100 χλμ. και εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ., το Caddy Kombi TGI BlueMotion είναι πολύ οικονομικό και φιλικό για το περιβάλλον.

Δείτε ακόμη: Συλλεκτικό VW Arteon R-Line Edition με έως 272 ίππους

Τα δύο αυτοκίνητα παραχωρήθηκαν στο Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της χορηγίας της Kosmocar στο Eco-Fest 2020, που διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Η Kosmocar είναι Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης.