Έχασε το δίπλωμα για «πλατείες» (+video)

O οδηγός ενός Lexus IS πρώτης γενιάς δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό της πλατείας, ο οποίος έχει «λυγίσει» χιλιάδες ανθρώπους πίσω από το τιμόνι πισωκίνητων. Ο συγκεκριμένος, όμως, είχε την ατυχία να ασχοληθεί η αστυνομία μαζί του.

Το video που τον απαθανάτισε να «κυκλώνει», περίτεχνα είναι η αλήθεια, τον κόμβο με καμένο λάστιχο, κέντρισε το ενδιαφέρον των αρχών στο Σουίντον, όπου και έλαβε χώρα το γεγονός. Η, κατά τα άλλα ήσυχη, μικρή πόλη της αγγλικής επαρχίας ταράχτηκε από τον ήχο του εξακύλινδρου εν σειρά (άγνωστο αν είναι ο 2.0λιτρος του IS 200 ή ο 3.0λιτρος του IS 300) και των βασανιζόμενων ελαστικών, όταν ο 26χρονος βρήκε μια πλατεία και έκανε επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων. Το ιαπωνικό σεντάν έκανε δυο κύκλους κι ένα «8άρι» με το πλάι, σε ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακά πλάνα.

Οι αστυνομικοί του Σουίντον δεν θαμπώθηκαν, «τσιμπώντας» τον αριθμό της πινακίδας και εντοπίζοντάς τον ταχύτατα. O David Beskett, όπως ονομάζεται ο παράνομος «χεράς» μας, παραδέχτηκε αμέσως το ατόπημά του (όχι ότι μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, από τη στιγμή που ήταν στην κάμερα) και δήλωσε ένοχος στο πταισματοδικείο, το οποίο με τη σειρά του τον τιμώρησε με αφαίρεση διπλώματος για 15 μήνες. Πέραν της απομάκρυνσης από το τιμόνι, ο Beskett τιμωρήθηκε επίσης με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, πρόστιμο 95 λιρών (110 ευρώ) και καταβολή δικαστικών εξόδων 85 λιρών (99 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store