Εφιάλτης αυτή η μεταχειρισμένη Porsche 911!

Γενικά η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θέλει μεγάλη προσοχή. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για την απόκτηση μιας μεταχειρισμένης Porsche!

Πάντοτε τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πρέπει να υποβάλλονται σε ενδελεχή έλεγχο. Ακόμα κι αν πρόκειται να το αποκτήσετε από έναν έμπορο εγνωσμένης αξίας!

Δείτε ακόμα: Νέες και υπέροχες Porsche 718 Βοxster & Cayman GTS 4.0

Ένας κάτοχος ενός Dodge Charger του 1969 και μιας Porsche 911 του 1988, ήθελε να αποκτήσει ακόμα μια Porsche για τη συλλογή του. Βρήκε λοιπόν το μοντέλο που ήθελε, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας του. Ο έμπορος μεταχειρισμένων ήταν γνωστός και τον διαβεβαίωσε ότι ο εξειδικευμένος τεχνικός σε μοντέλα Porsche, δίνει το πράσινο φως για την αγορά του αυτοκινήτου, μιας και είναι «χαρτί»!

Η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε εξ’ αποστάσεως, αλλά όταν η Porsche έφτασε στο προορισμό της, δεν ήταν στην κατάσταση που είχε συζητηθεί στο τηλέφωνο. Το κοντέρ είχε 1.126 χλμ. παραπάνω από ότι είχε αναφερθεί, το check engine ήταν αναμμένο και είχε ασταθές ρελαντί, ενώ η ανάρτηση PASM είχε βλάβη. Επιπρόσθετα το navigation δεν δούλευε και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ήταν πρόχειρα βαμμένο. Το κακό όμως συνεχίστηκε, μιας και όταν ο νέος κάτοχος το πήγε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Porsche, βγήκαν κι άλλες ζημιές.

Διαβάστε επίσης: Η Skoda ετοιμάζεται να κατασκευάσει Porsche!

Το σύνολο των επισκευών είναι σίγουρα αρκετών χιλιάδων ευρώ. Για το λόγο αυτό ο άτυχος αγοραστής επικοινώνησε με τον έμπορο, ο οποίος απλά δήλωσε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον δικό του πρόβλημα. Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; H αγορά ενός αυτοκινήτου και δη μεταχειρισμένου θέλει προσοχή. Θέλει ενδελεχή έλεγχο σε όλα τα σημεία γιατί δυστυχώς εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολύ κακοί επαγγελματίες!

Get it on Google Play Download on the App Store