«Έφυγε» από την ζωή ο Νίκι Λάουντα

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχασε μια από τις σπουδαιότερες μορφές του, καθώς ο Νίκι Λάουντα πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1. Αναδείχθηκε τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (1975, 1977 με τη Ferrari και το 1984 με την ΜcLaren) και ένας από τους οδηγούς που κόσμησαν τις πίστες της F1 με την παρουσία τους.

Δείτε ακόμα: Το κόστος συμμετοχής των ομάδων της Formula 1 για το 2019

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 21/5 από την οικογένειά του. Ο Λάουντα πήγε να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως τελικά όπως ανακοινώθηκε αυτή αποδείχθηκε μοιραία για την ίδια του τη ζωή.

Μια από τις στιγμές που σημάδεψαν την καριέρα του ήταν το 1976 στην πίστα του Nurburgring όταν το μονοθέσιό του τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από σφοδρότατη πρόσκρουση στις μπαριέρες. Ο Λάουντα έμεινε παγιδευμένος για σχεδόν ένα λεπτό μέσα στο κόκπιτ, πριν να τον βγάλουν τρεις άλλοι πιλότοι.

Οι εικόνες του φρικτού ατυχήματος του παγκόσμιου πρωταθλητή σόκαραν όλο τον κόσμο. Αλλά ο Νίκι Λάουντα, όλη του τη ζωή μαχητής, έζησε.

Έξι εβδομάδες αφότου ακόμη δεχόταν εντατικές ιατρικές περιποιήσεις στη νοσοκομειακή του κλίνη, θα ταξίδευε αφήνοντας πολλούς άναυδους για να πάρει μέρος στο Grand Prix της Ιταλίας, παρά το ότι ακόμα υπέφερε, αψηφώντας τα σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπό του…

Εκείνη τη χρονιά, έδινε μάχη για τον τίτλο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ, ο οποίος τελικά στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτή η επική αναμέτρηση, που αν μη τι άλλο αποκάλυψε τον κάθε άλλο παρά συνηθισμένο χαρακτήρα του Αυστριακού, βρίσκεται στο επίκεντρο της πλοκής της ταινίας Rush (2013) του Aμερικανού σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ.

Μετά το τέλος της καριέρας του, ο Λάουντα συνέχισε να είναι πανταχού παρών στους κύκλους της F1. Υπήρξε σύμβουλος της Scuderia Ferrari, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Jaguar, σχολιαστής της γερμανικής τηλεόρασης τα Σαββατοκύριακα των αγώνων, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes AMG Petronas F1 Team – του ανήκε το 10% αυτής της τελευταίας.

Διαβάστε επίσης: H McLaren μας ταξιδεύει στην Formula 1 του 2050! (+video)

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι κατέληξε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του γύρω του», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Get it on Google Play Download on the App Store