Δεκάδες εγκαταλελειμμένα περιπολικά σαπίζουν

Είναι εκπληκτικό το τι μπορεί να ανακαλύψει κάποιος αν έχει όρεξη για ψάξιμο, κουβαλώντας παράλληλα μια φωτογραφική μηχανή μαζί του. Ο Alexandr Sašenko διακατέχεται από αυτή την «τρέλα», γυρνώντας τη Ρωσία και φωτογραφίζοντας κρυμμένες/ξεχασμένες από χρόνο και ανθρώπους παρουσίες. Κάπως έτσι, ανακάλυψε δεκάδες εγκαταλελειμμένα περιπολικά που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στο έλεος της φύσης και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Δείτε ακόμα: Ολοκαίνουργια Toyota Camry σαπίζουν σε δάσος

Η ανακάλυψη έλαβε χώρα σε κάποιο προάστιο της Μόσχας, όπου κάποτε στεγαζόταν αστυνομικό τμήμα. Πολλά Lada, αρκετά Ford Focus και μία Mercedes G-Class στέκουν παρατημένα και αρκετά εξ αυτών διαλυμένα, λόγω επισκευών που έπρεπε να γίνουν και αναβλήθηκαν επ αόριστον, ή επειδή τους αφαίρεσαν εξαρτήματα για ανταλλακτικά. Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι εκεί τουλάχιστον 10 χρόνια. Κι αυτό, διότι το 2010 το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας άλλαξε το χρώμα των περιπολικών από ασημί, που βλέπουμε εδώ, σε λευκό.

Διαβάστε επίσης: 35 νέα περιπολικά Hyundai i30 για τη ΕΛ.ΑΣ.

Η σημερινή διοίκηση του Υπουργείου δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποιο σχόλιο επί των φωτογραφιών. Το πιθανότερο είναι να μην γνώριζε καν την ύπαρξη των ξεχασμένων περιπολικών. Αν και εφόσον αποφασίσουν να αναλάβουν δράση, η επικρατέστερη μοίρα των αυτοκινήτων επιφυλάσσει διάλυση για ανταλλακτικά, ή ανακύκλωση. Τουλάχιστον κάτι πρέπει να γίνει για να μην σαπίζουν εκεί και μολύνουν το περιβάλλον.

Ωστόσο, ο στόλος των περιπολικών της Ρωσίας δεν μένει με παλιά αυτοκίνητα, αφού ανανεώνεται και αποκτά σύγχρονα οχήματα. Όπως ήταν για παράδειγμα 35 καινούργια αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ήταν 5 νέες BMW 530d M Sport και 30 VW Amarok.

Δείτε ακόμα: Η απόλυτη κόντρα με περιπολικά! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store