Είναι ακόμα πιο οικονομικό καύσιμο το CNG;

Το φυσικό αέριο κίνησης χρόνια τώρα ξεχώριζε για την τεράστια οικονομία στο κόστος των μετακινήσεων. Η πρώτη τιμή που ανακοινώθηκε στις 31/08/2010 ήταν στα 1,082€/κιλό. Μέχρι τις 09/04/2013 κυμαίνονταν λίγο πιο πάνω από το ένα ευρώ το κιλό, ενώ από τότε βρίσκονταν σταθερά κάτω από 1€/κιλό. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η τιμή του είχε «παγώσει» στα 0,834 €/κιλό. Στην πράξη αυτό σήμαινε πως ένα αυτοκίνητο με πραγματική κατανάλωση γύρω στα 4-5 κιλά/100 χλμ. κόστιζε στον οδηγό του μεταξύ 3-4 €/100 χλμ.

Τώρα η τιμή του έχει φτάσει τα 1,750 €/κιλό, ωστόσο και πάλι συμφέρει έναντι άλλων καυσίμων, αφού ακόμα και με κόστος π.χ. 8€/100 χλμ. είναι πολύ πιο οικονομικό από τη βενζίνη. Βέβαια, στην τιμή του περιλαμβάνεται σημαντική επιδότηση, σύμφωνα με την κάτωθι ανακοίνωση που εξέδωσε η Fisikon.

«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενημερώνει όλους τους καταναλωτές της που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη μετακίνησή τους ότι για τον μήνα Σεπτέμβριο η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου στα ιδιόκτητα πρατήρια της εταιρείας θα διατηρηθεί στο 1,75 €/κιλό, παρά τις σημαντικότατες αυξήσεις στις τιμές προμήθειας της τελευταίας περιόδου. Στην τελική τιμή πώλησης του Fisikon έχει συμπεριληφθεί έκπτωση από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας ύψους 1,45 €/κιλό.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται η διαμόρφωση της τιμής του φυσικού αερίου κίνησης στα 3,20 €/κιλό, λόγω των διεθνών ανατιμήσεων και το Fisikon θα διατίθεται στα ιδιόκτητα πρατήρια της ΔΕΠΑ Εμπορίας στις ίδιες τιμές με τον περασμένο μήνα.

Η ∆ΕΠΑ Εμπορίας διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των επαγγελματιών και ιδιωτών οδηγών που έχουν επιλέξει το φυσικό αέριο ως καύσιμο για την κίνηση των οχημάτων τους.

Έχοντας πλήρη συνείδηση των ειδικών συνθηκών, αλλά και του χρέους να σταθεί δίπλα στους πολίτες, η ΔΕΠΑ Εμπορίας συνεχίζει να απορροφά μεγάλο τμήμα της σημαντικής αύξησης στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου, με στόχο η τελική τιμή πώλησης του φυσικού αερίου κίνησης στα ιδιόκτητα πρατήρια της εταιρείας να είναι στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Το φυσικό αέριο κίνησης εξακολουθεί να είναι το πιο οικονομικό καύσιμο σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα και συνεπώς η εξοικονόμηση χρημάτων που απολαμβάνει ο χρήστης του, υπό τις δεδομένες συνθήκες που επικρατούν διεθνώς, είναι εξαιρετικά σημαντική.»

Get it on Google Play Download on the App Store